Majonnäsvisp


Majonnäsvisp

Färdig majonnäs på bara några minuterServera majonnäsen direkt från burkenRostfritt stål & glas - tål diskmaskinHemgjord majonnäs är alltid godast och med en majonnäsvisp kan du enkelt vispa ihop en hemlagad majonnäs! Ingredienserna blandar sig snabbt och majonnäsen är klar på bara några minuter!Vispen sitter fast i burkens lock och skruvas fast på burken. Vispa först ihop äggulorna (och senap om du vill) genom att upprepade gånger trycka ner vispen med handtaget. Se till att hela vispen trycks ner i botten av burken.Det skålformade locket har ett litet avrinningshål som ser till att oljan droppar långsamt. Häll i olja upp till kanten på de två stora hålen på sidorna. Så snart du fyllt locket med olja kan du återigen börja vispa för att blanda oljan med de redan vispade äggulorna.På bara några minuter är majonnäsen klar och redo att smaksättas med citron, salt & peppar. Lägg över majonnäsen i en fin skål eller servera direkt ur burken!Tips! Ställ fram ingredienserna i förväg, det blir mycket lättare att lyckas när du vispar ihop rumstempererade ingredienser.1. Lägg i rumstempererade äggulor (och ev. senap) i burken och skruva på locket. Vispa ordentligt i ca 50-60 sekunder.2. Häll olja i locket upp till kanterna på de två hålen i locket och fortsätt vispa ordentligt i ca 50-60 sekunder.3. Upprepa steg 2 tills all olja är använd och majonnäsen är färdig. Smaka av med citron, salt och peppar.Vispen är tillverkad i rostfritt stål och kan diskas i diskmaskinen tillsammans med glasburken. Locket och vispen sitter ihop så antingen förvarar du den färdiga majonnäsen i en annan burk, eller om du har ett lock hemma som passar så kan du skruva på det istället för vispen.

Andra produkter från Smarta Saker