Enkla tips för att välja rätt ljudböcker när du köper på nätet

Ljudbocker

Det finns två sätt att köpa och lyssna på ljudböcker, det ena är genom att ladda ned dem direkt från nätet som MP3 och det andra är att köpa dem som CD-skivor. Det går att göra CD-skivor av nedladdade MP3-filer och tvärtom så det är mest en fråga om vad man föredrar och hur man i slutändan kommer att lyssna på ljudböckerna.

Ljudböcker handlar främst om skönlitteratur men det finns också ett stort utbud inom facklitteratur och framförallt ljudböcker i samband med språkinlärning. Det vill säga språkkurser som ljudböcker, något som är nästintill nödvändigt men också mycket populärt.

Beroende på vilken sorts ljudböcker och vilket format (CD eller MP3) så finns det olika butiker som passar olika bra. De flesta störra nätkedjor som säljer musik säljer också ljudböcker. I de rekommenderade butikerna nedan så tipsar vi om nätbutiker där man kan köpa främst CD-skivor med ljudböcker, billigt och enkelt.

Foto: dan / freedigitalphotos.net

3 saker att tänka på

 • Oavsett om du köper en ljudbok på CD eller mp3 så är det lätt att omvandla (bränna en CD från mp3 alternativt spela av en CD till mp3). Mp3 är dock något mer flexibelt och smidigare format.
 • Oftast finns ju inte ljudböcker med flera olika talare men en dålig talare kan förstöra en hel bok. Provlyssna därför gärna på boken om det är möjligt.
 • Ska du främst lyssna på ljudböcker i bilen så är CD-format förmodligen att föredra (om du inte har en mp3-spelare i bilen).
 
Recommended_icon

3 butiker du bör överväga

Star5

Bokus_logo

Bokus.com - ljudböcker

Bokus är en av Sveriges absolut mest kända och pålitliga nätbutiker när det gäller att köpa böcker - vare sig det är i pappersform eller digital form.

Ljudböcker finns både som CD-skiva och som MP3 att ladda ned direkt.


 • Låga priser
 • Stort utbud
 • Både MP3 och CD


Gotostore

Ev. priser är från 2010-12-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).


Star3
Populär

Bokia_logo

Bokia - ljudböcker

Bokia är uppstickaren som har en bra samling av ljudböcker både som CD-skivor och för nedladdning. Priserna är låga och MP3-böckerna kan förstås laddas ned direkt.


 • Bra priser
 • Smidig och enkel nätbutik


Gotostore

Ev. priser är från 2010-12-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).


Star2

Cdoncom_logo

CDon.com - ljudböcker

CDon är en nätbutik som vanligtvis säljer musik men som också säljer CD-skivor med ljudböcker. De har snabba leveranser och förhållandevis låga priser.


 • Gott utbud även av ljudböcker


Gotostore

Ev. priser är från 2010-12-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).


 
Store_icon

Butiker som säljer ljudböcker

 • Adlibris

  Adlibris kallar sig för nordens största bokhandel och är en renodlad nätbutik för försäljning av böcker. Adlibris erbjuder böcker till låga priser samt god och snabb service med snabba leveranser. De jobbar också hårt på sin miljöprofil och försöker att ständigt utvecklas till ett miljövänligare företag.
  Till-sidan

 • Amazon

  Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
  Till-sidan

 • Bokus

  Bokus är en nätbaserad bokhandel vars vision är att de inte ger sig förrän kunden har rätt bok i sin hand. De erbjuder ett enormt utbud av böcker och ljudböcker och de strävar efter att hålla så låga priser som möjligt. Bokus jobbar hårt för att du enkelt ska kunna hitta rätt bok snabbt.
  Till-sidan

 • CDon

  CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
  Till-sidan

 • Ellos

  Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
  Till-sidan

 • Storytel

  På Storytel vet man vilken glädje man kan ha av en bra ljudbok, och hur smidigt format det är. För att göra ljudböcker mer tillgängliga och prisvärda erbjuder Storytel abonnemang av olika slag och med diverse smarta funktioner. Har du inte upptäckt ljudboken finns det, i och med Storytel, inte längre några ursäkter!
  Till-sidan

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ljudböcker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

 

Vill du hitta fler ljudböcker?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området ljudböcker.