Enkla tips för att välja rätt ansiktskrämer när du köper på nätet

Ansiktskräm

Att hitta rätt ansiktskräm är en hel vetenskap, det finns otroligt många varianter och det finns krämer speciellt anpassade för ögonen osv. Här följer ett par tips för att reda ut detta och hjälpa dig att hitta helt rätt. Viktigast när du köper ansiktskräm på nätet är att studera innehåll och produktbeskrivningar för att hitta rätt kräm för din hudtyp.

En bra ansiktskräm är inte samma för alla. För vissa fungerar en ansiktskräm perfekt medan den för andra bara gör hyn fet. Det är alltså inte svart och vitt vad som är en bra och dålig hudkräm. Du måste börja med att reda på vilken hudtyp du är.

Att lista ut vilken hudtyp du har är oftast inte alls svårt. Man brukar veta väl om man har torr eller fet hy, eller något slags mellanting. Många har blandhy, med vissa torra partier och andra feta, oftast är det den s.k. t-zonen i ansiktet som är fetast. En blandhy kan behöva flera olika krämer för bästa resultat.

En fet hy behöver en lätt men återfuktande ansiktskräm utan olja. En torr hy behöver en fetare kräm som återfuktar i högre grad. Gärna en oljebaserad kräm, men andra fetare krämer utan olja fungerar också bra. En blandhy behöver en fetare kräm som appliceras på de torrare partierna och sedan en lättare kräm som appliceras över hela ansiktet.

5 saker att tänka på

 • Kom ihåg att en bra ansiktskräm inte är samma för alla. Lyssna gärna på rekommendationer, men var noga med att välja en kräm anpassad för just din hudtyp.
 • Om du vet med dig att du har fet hy, välj en kräm som inte innehåller olja för bästa resultat.
 • För dig som har torr hy kan gärna välja en fetare, oljebaserad kräm.
 • Ett tips för den som behöver en lite fetare kräm men ändå inte vill se blank ut i ansiktet på dagen kan välja att skilja på dag och nattkräm. Använd den fetare på natten för återfuktning och välj en lite tunnare under din makeup på dagen.
 • Du som har blandhy bör tänka igenom ditt val av kräm extra noga. Kanske är det till och med så att du behöver två olika krämer för bästa resultat.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Embryolisse Lait-Crème Concentré
 • Bäst i test
 • Make up-artister använder sig av den
 • Mycket prisvärd

Embryolisse Lait-Crème Concentré

En mycket populär all-round kräm som makeup-artister använder flitigt. Passar en bred mängd hudtyper och fungerar såväl på dagen som på natten. Dessutom ett bra pris.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Yvonne Ryding Day Cream
 • Prisvärd dagkräm
 • Bra till torr hud

Yvonne Ryding Day Cream

En dagkräm som passar normal och torr hud mycket bra. Dryg och mycket återfuktande. Ligger bra i pris.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
BIOTHERM Rides Repair Nattkräm
 • Effektiv mot rynkor
 • Återfuktande och vårdande

BIOTHERM Rides Repair Nattkräm

En lite dyrare variant av nattkräm men som verkar mycket effektivt och återfuktande. Ger huden en helt ny lyster och reducerar rynkor.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer ansiktskrämer
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ansiktskrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler ansiktskrämer?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området ansiktskrämer.