Enkla tips för att välja rätt barnkläder när du köper på nätet

Barnkläder

Barnkläder är en stor utgiftspost för många småbarnsföräldrar och framförallt för det första barnet då man i princip måste köpa allting nytt. Det blir ju förstås lite lättare och billigare att ekipera småsyskon som då kan ärva sina storasyskons gamla kläder. I denna artikel får du reda på var du kan köpa nya och begagnade barnkläder på nätet.

Det roliga med att köpa nya barnkläder på nätet är det enorma utbud som finns. Det är många föräldralediga som passar på att starta en onlinebutik eller klädmärke för barn när man själv ser en öppning på marknaden och till viss mån har tid att göra något nytt. Därför är marknaden för barnkläder mycket bred, även om det finns några stora nätbutiker också.

Det man ska tänka på när man köper barnkläder på nätet är att man faktiskt har lagstadgad returrätt. Man kan alltså lämna tillbaka kläderna om de inte passar eller om de av någon anledning känns fel. Många nätbutiker erbjuder även gratis retur, vilket gör det än lättare att beställa och prova.

Man kan också köpa begagnade barnkläder på nätet, dels via annonssajter som Blocket.se men också via specifika nätbutiker som specialiserat sig på att förmedla begagnade barnkläder. Se våra rekommendationer nedan. Köper man begagnat från privatpersoner kan man köpa väldigt billigt men då har man inte möjligheten att returnera kläderna om de inte passar.

Fördelen med att köpa begagnat är att man kan hitta unika plagg, tex från andra tider och att det är just billigt. Ofta är plaggen i mycket gott skick också då barn växer ur kläderna snabbare än de hinner slita på dem. Nackdelen är att äldre kläder inte alltid är lika smarta och funktionella som de lite modernare plaggen.

3 saker att tänka på

  • Det finns otroligt många olika barnklädesbutiker så passa på att fönstershoppa. Sen blir det förstås billigast om du köper flera plagg från samma butik så du sparar in på frakten.
  • Du har alltid "ångervecka" på 14 dagar. Under denna tid kan du prova kläderna och se om de passar samt om barnet gillar kläderna. De kläder som inte faller er i smaken kan man sedan alltid skicka tillbaka. Oftast får man betala returfrakten själv.
  • Som du säkert känner till så växer barnen snabbt ur sina kläder och att köpa nytt hela tiden kan bli dyrt i längden. Lägg pengarna på de viktiga, snygga och ofta använda plaggen nya och försök hitta basplagg begagnat så sparar du pengar.

3 klädbutiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Bra Barnkläder
  • Funktionella barnkläder
  • Kända märken
  • Bra priser

Bra Barnkläder

Barnklädesbutik med fokus på kända märken för bra och funktionella barnkläder. Bra Barnkläder vet att barn lever aktiva liv och säljer barnkläder som tål detta.

Ev. priser är från 2011-04-08 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Kids Brandstore - barnkläder
  • Snyggt barnmode

Kids Brandstore - barnkläder

Kids Brandstore erbjuder märkeskläder för barn där fokus ligger på snygga kläder och mode.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Babyshop.se
  • Stor och känd nätbutik
  • Har outlet med stora rabatter

Babyshop.se

Babyshop är en av de största svenska nätbutikerna för barn och babys och har inte bara barnkläder utan även leksaker, barnvagnar och annat. Deras stora utbud och generösa villkor gör butiken populär.

Ev. priser är från 2011-04-08 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Klädbutiker som säljer barnkläder
Babyshop
Babyshop
Babyshop är en modebutik för kläder, skor, barnvagnar och mycket mer. Babyshop säljer mode för barn upp till 8 år och deras föräldrar! Här finns det senaste inom barnmode och butiken har snabbt blivit populär.
Bonprix
Bonprix
Bonprix säljer dam, herr och barnkläder. De erbjuder moderiktiga kläder till lägre priser, allt från skor till underkläder. De har också ett brett sortiment av moderna inredningsdetaljer, allt för dig och ditt hem helt enkelt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
KidsBrandStore
KidsBrandStore
KidsBrandStore säljer moderiktiga kläder av hög kvalité till barn i åldrarna 0-16 år. Här hittar du ett brett utbud av fina och moderiktiga kläder för både killar och tjejer, här finns något som passar alla. Hos KidsBrandStore ska du enkelt kunna handla dina kläder och få hem dem med snabb leverans, så att ditt barn snabbt och smidigt ska få tillgång till sina nya plagg.
LekMer.se
LekMer.se
På lekmer.se hittar du leksaker till barn och baby samt ett utbud av barnkläder och spel. Lekmer är en komplett butik för ditt barn, här handlar du enkelt allt du behöver på samma ställe. Lekmer säljer kläder och leksaker av hög kvalité och strävar efter att både du och ditt barn ska bli riktigt nöjda med ditt köp.
Lindex
Lindex
Lindex resa genom modehistorien har tagit märket dit det är idag: på toppen. Dam, herr och barn finner alla ett brett utbud av trendiga och välsydda kläder, till humana priser. På nätbutiken kan du ta hjälp av Lindex storleksguider, och shoppa loss bland aktuella erbjudanden.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Netshirt
Netshirt
Hos Netshirt finns ett brett utbud av mode, kläder, arbetskläder, sport- och barnkläder. Dessa kan du själv designa genom att i din beställning lägga in bilder som du vill ha tryckta på dina kläder. Inom kort levereras plaggen direkt hem till dig med det egna trycket av hög kvalité, för ett roligt och unikt plagg.
Shirtstore
Shirtstore
Shirtstore är en butik med ett enormt stort utbud av t-shirts och andra trycksaker. Här finns alla möjliga olika t-shirtar med tryck samt hoodtröjor, byxor, jackor och mycket mer för både män, kvinnor, baby och barn. Servicen är god och leveranserna snabba!
Smartkid
Smartkid
Smartkid har allt ditt barn behöver i klädväg! Kläde för vardag och fest, kläder för inomhus- och utomhusbruk, smarta, funktionella och snygga kläder från många kända märken. Smartkid erbjuder alltid fri frakt och snabba leveranser. Välkommen in och ta dig en titt redan idag!

Övriga klädbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer barnkläder? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler barnkläder?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området barnkläder.