Enkla tips för att välja rätt batterier när du köper på nätet

Batterier

Många lägger ner stora summor på teknik varje år. Mycket av den tekniken har med åren blivit bärbar, något som märks speciellt eftersom antalet återförsäljare av batterier ökat markant på Internet. Många av de teknikprodukterna vi använder går på batteri, det är knappast någon hemlighet. Däremot vet inte lika många att batterierna ofta tar slut långt före produkten gör det och att man genom att köpa ett nytt batteri kan ge sina teknikprylar ett lite längre liv. Men hur vet man att ens batteri är slut? Finns det något speciellt att tänka på när det är slut? Var vänder man sig när det är det? Det ska vi beskriva i den här artikeln.

Det finns en uppsjö olika typer av batterier som alla klarar av olika antal uppladdningar innan kvalitén och livslängden börjar försämras. Som riktlinje kan man säga att det oftast brukar bli en försämring vid ca 300 laddningar. Det betyder inte att batteriet är slut efter det men att det kan vara dags att börja se sig om efter ett nytt batteri om man vill bibehålla den kvaliteten man får när produkten är ny.

Vad ska man då tänka på när man köper ett nytt batteri? Jo, givetvis är det så att det är olika typer av batterier till olika typer av produkter. Om du tar loss batteriet från din dator eller mobiltelefon så står det oftast vilken typ av batteri det är. Två vanliga är Li-ion batteriet som även kallas Lithiumbatteri eller NI-MH som är ett batteri som består av bland annat nickel.

När du fastställt vilken typ av batteri det är så ska du hitta rätt modell. Det vill säga ett batteri som passar i din produkt. Hos många av de som säljer batterier på Internet är det enkelt att hitta sin modell. På batteriexperten.com kan man enkelt leta upp batteriet efter vad ens produkt heter. Samma sak på exempelvis batterilagret.se. När man vet vilket batteri man ska köpa och har hittat rätt kan man börja titta på priser och leveransvillkoren så att man får en så fördelaktig affär som möjligt.

3 webbsidor du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Batteriexperten.com
  • Stort sortiment
  • Låga priser
  • Lätt att hitta

Batteriexperten.com

Batteriexperten har funnits sedan 2006 och har som ledord att ha ett brett sortiment och låga priser. På sin hemsida har man en väldigt stor 'Frågor och Svar'-del som svarar på de flesta frågor man kan ha kring batterier. Om du skulle råka köpa fel batteri har du 30 dagars öppet köp.

Ev. priser är från 2011-01-29 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
batteryClub
  • Låga priser
  • Snabba leveranser

batteryClub

Batteryclub är en del av det mer välkända inkClub som säljer toner till skrivare. Batteryclub är ett bra komplement om du ska jämföra priser med andra aktörer. I och med att de är en internationell aktör kan de hålla låga priser samt ha ett brett urval.

Ev. priser är från 2011-01-29 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star2 9470edd03596bfffab09d000235bace65389bbfc5f749d4f40eb0a7f3ef050d9
Batterilagret.se
  • Batterier till annat än bara konsumentprodukter

Batterilagret.se

Batterilagret har ett lite bredare fokus än andra batteributiker på nätet. De erbjuder bland annat batterier till Truckar och liknande så väl som till teknikprodukter som Laptops etc. Man har även ett antal butiker runt om i landet som kan bistå med assistans om det skulle behövas.

Ev. priser är från 2011-01-29 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Webbsidor som säljer batterier
Batteriexperten
Batteriexperten
Batteriexperten är precis som det låter, experter på batterier. De tillhandahåller batterier till de flesta tekniska konsumentprodukter. Deras vision är god service och snabba leveranser. Batteriexperten lämnar ett års garanti på sina produkter och 30 dagars öppet köp.
batteryClub
batteryClub
batteryClub är en butik som ägs av inkClub, som säljer bläckpatroner på nätet. batteryClub erbjuder batterier och tillbehör till kameror, telefoner, datorer m.m. batteryClub anser sig erbjuda priser som är upp till 80% lägre än i fysisk butik. batteryClub erbjuder också en god kundservice och snabba leveranser.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Kjell & Company
Kjell & Company
Kjell & company har nordens bredaste sortiment av hemelektronik och tekniska prylar. Hos Kjell & company hittar du allt från sladdar till minneskort till kameran.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer batterier? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler batterier?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området batterier.