Enkla tips för att välja rätt bh's när du köper på nätet

BH (behå)

Bh, bysthållare, har använts av kvinnor under mycket lång tid. Under antiken bar kvinnor en slags bröstlinda, och den moderna BH:n med kupor för brösten började säljas först i början på 1900-talet. Idag finns ett enormt brett utbud av modeller och storlekar, lämpade för speciella ändamål, amning, träning med mera.

Att välja BH-storlek kan tyckas svårt och det är viktigt att det blir rätt för att det ska vara bekvämt att använda Bh:n. Dock är det inte så krångligt, det finns en storlekstabell som används världen över. BH-storlek baseras på två mått, storleken på brösten, kupan, och omkretsen på kroppen precis under bysten. Har du 70 cm i omkrets och ganska små bröst är det troligt att storlek 70 A eller B passar dig. Ofta har butikerna detaljerande måttguider så att du med hjälp av ett måttband även kan räkna ut exakt vilken kupstorlek du behöver.

När du köper en BH bör du tänka igenom för vilket användningsområde du köper din BH. Om det är en vardags-Bh du letar efter och vill att Bh:n ska fylla ut och forma bysten är det förmodligen en Push-up eller Balconette med axelband och kanske formpressad kupa du letar efter. För mer festliga tillfällen kanske du behöver en axelbandslös BH som passar under bandlösa klänningar. Är det en Sport-BH för att träna i du letar efter eller har du just fått barn och behöver en amnings-BH? Det finns modeller som passar för alla tillfällen, bara du vet vad det är du letar efter.

5 saker att tänka på

 • Tänk på att det är väldigt viktigt att din Bh har bra passform, det blir bekvämast och snyggast. Det finns ofta bra storleksguider hos butikerna, mät innan du beställer, så ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.
 • Välj en färg som du tycker om och som också passar till dina kläder. Vill du inte att din Bh ska synas under tröjan är en naturfärgad det bästa alternativet, det syns betydligt mindre än t.ex. en vit Bh.
 • Om du är ute efter en push-up effekt eller utfyllnad i din Bh, välj en Balconette- eller Push-up modell. De fyller ut och framhäver brösten och passar bra även för att framhäva urringningar.
 • Om du önskar stabilitet och komfort, men vill att brösten mer eller mindre behåller sin naturliga form, välj en mjuk Bh, utan bygel, eller en ovadderad Bh.
 • Önskar du att Bh-sömmar inte syntes under lite tajtare plagg, välj en Bh-modell med en formpressad kupa. Dessa kupor har inga sömmar alls.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Uppercut - BH
 • Brett utbud
 • Kända märken
 • Snabb leverans

Uppercut - BH

Uppercut är en mycket bred underklädesbutik på nätet. De har ett mycket stort utbud av Bh:ar och andra underkläder från en mängd olika kända märken.

Ev. priser är från 2012-02-27 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Ellos - BH
 • Mycket stort sortiment
 • Snabb leverans

Ellos - BH

Ellos är en bred E-handelsbutik med ett brett och välsorterat utbud av både kläder, böcker, spel m.m. Här finns ett brett underklädessortiment från många kända märken och Ellos tillhandahåller dessutom god service och snabb leverans.

Ev. priser är från 2012-02-27 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Bubbleroom - BH
 • Många kända märken

Bubbleroom - BH

Bubbleroom har ett stort utbud av kläder av alla slag. Deras underklädsavdelning är välsorterad och underkläderna kommer från många, kända märken.

Ev. priser är från 2012-02-27 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer bh's
Björn Borg
Björn Borg
BjörnBorg är ett klädmärke för sportkläder, uppkallat efter den svenska tennisstjärnan Björn Borg. BjörnBorg säljer sportkläder och underkläder för kvinnor och män och i deras egen webbutik hittar du hela sortimentet av BjörnBorg-produkter. Du erbjuds handla enkelt och med snabb hemleverans.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Frank Dandy
Frank Dandy
Frank Dandy är ett populärt underklädesmärke som säljer roliga, snygga och färgglada underkläder till både kvinnor och män. Sköna, välsydda och av hög kvalité, och Frank Dandy lovar dessutom snabba leveranser och en tillgänglig kundtjänst.
Lindex
Lindex
Lindex resa genom modehistorien har tagit märket dit det är idag: på toppen. Dam, herr och barn finner alla ett brett utbud av trendiga och välsydda kläder, till humana priser. På nätbutiken kan du ta hjälp av Lindex storleksguider, och shoppa loss bland aktuella erbjudanden.
Miss Mary
Miss Mary
MissMary är en underklädesbutik med fokus på underkläder av hög kvalitet och god passform. De är också specialiserade genom att ha en lång rad olika storlekar som passar både smala och storväxta.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Timarco
Timarco
Vare sig det är underkläder, en finklänning eller ett par trendiga chinos du söker - Timarcos webshop är stället du ska leta på. Här hittar du alla möjliga artiklar ifrån en mängd kända märken, såsom Björn Borg, Hanky Panky och Resteröds. Frakten är fri på hela sortimentet, och man skyltar titt som tätt med förmånliga erbjudanden.
Uppercut
Uppercut
För dig som vill vara välklädd från topp till tå är Uppercut en riktig guldgruva. Här hittar du underkläder ifrån alla tänkbara kända märken. Företaget vill att det ska vara enkelt att handla, och satsar på fri frakt och kort leveranstid. Allt för att få så nöjda kunder som möjligt!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bh's? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler bh's?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området bh's.