Enkla tips för att välja rätt bilar när du köper på nätet

Bil

Bilmarknaden är en komplicerad handelsplats. Det finns en uppsjö olika bilmärken och modeller och utan intresse eller förkunskap kan det vara svårt att veta vilket märke eller vilken modell man ska köpa.

Det handlar om att hitta en bil som tillgodoser de behoven man har samtidigt som priset på bilen ligger inom ens egen utsatta budget. Här finns det ett par saker som kan vara lätta att glömma, för även om du har råd med det bilen kostar hos handlaren tillkommer en hel del avgifter:

Det vanligaste sättet många köper bil på är att man väljer ett märke man tycker om och sedan går man till en handlare och tittar på de olika modellerna. Problemet är att när man väl är hos handlaren så finns det ofta inte så många olika märken att jämföra mellan. Det gör att man blir ganska låst vid ett specifikt märke. På BytBil.com kan man enkelt jämföra priser och modeller hos olika märken.

Eftersom BytBil.com inte låter privatpersoner lägga upp fordon blir också sättet de olika bilarna beskrivs på likvärdigt, allt för att kunna vara så märkesneutrala som möjligt. På sidan kan man också se vilken verkstad som ligger närmast där man är. Sidan har både nya och begagnade bilar.

När du läst om olika märken och modeller är det hög tid att ta dig till de olika handlarna. Det är viktigt att du provkör många av de olika bilarna du är intresserad av. På många av bilhandlarnas hemsidor får man en överblick av om det finns några aktuella rabatter modellerna. En sak som kan vara viktig att tänka på är att man som bilhandlare inte har så mycket utrymme för prissänkningar på nya bilar som man kan tro. Att förlita sig till att man kan pruta ner priset på en dyrare bil är alltså inte att föredra.

Det är i många fall bättre att välja en lite billigare bil för att sedan välja till mer extrautrustning istället. Det finns dock en sak man kan göra för att få ner priset på en ny bil. Det är att fråga om man får köpa utställningsexemplar, från bilhallen eller sådana som varit med på event. Eftersom den största nackdelen med att köpa en ny bil är den värdeminskning den får så fort bilen inte är ny längre är det viktigt att vara noggrann med att man får ett så lågt pris som möjligt.

5 saker att tänka på

  • Vad kostar bilen att försäkra för dig?
  • Eftersom kostnaderna för service varierar för olika märken är det något som är viktigt att ta reda på. Så att du vet om du har råd med servicen.
  • Vad kostar reservdelar om man jämför med andra bilmärken?
  • Hur mycket bensin drar bilen?
  • Vad kostar extrautrustningen?

3 webbsidor du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
BytBil.com - bil
  • Mycket bra sida att börja på

BytBil.com - bil

BytBil.com har märkesneutrala, objektiva beskrivningar av bilar och är en mycket bra utgångspunkt för att ta reda på vilka bilmärken just du bör överväga.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
BilBilagan
  • Djupgående information

BilBilagan

Fungerar som en djupare guide om du ska köpa en ny bil. Här finns allt från en guide med hur du bör tänka i bilhallen till provkörningar av nya modeller.

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Bilpriser.se
  • Bra översikt av priser

Bilpriser.se

Det kan vara så att du har en bil som du ska sälja för att kunna köpa en ny, på bilpriser.se kan du enkelt se vad din bil är värd så att du har något att ta med dig till handlaren.

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Webbsidor där man kan hitta bilar
Carfax
Carfax
Innan du köper en bil bör du alltid ta en sväng förbi Carfax.se. Företaget erbjuder ett bekvämt sätt att få reda på information om vad en begagnad bil har varit med om. Du får en gratis inköpsguide, och skulle du bli missnöjd utlovas pengarna tillbaka.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bilar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler bilar?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området bilar.