Enkla tips för att välja rätt biljetter till fotbolls-em när du köper på nätet

Biljetter till fotbolls-EM 2012

Sverige deltog inte i fotbolls-VM i Sydafrika 2010, men till fotbolls-EM i Polen/Ukraina är det svenska herrlandslaget tillbaka på de stora scenerna. Sverige är lottat i Grupp D med tungviktarna England och Frankrike samt hemmanationen Ukraina. Den första matchen spelas mot Ukraina den 11 juni. Därefter möter Sverige England den 15 juni och Frankrike den 19 juni. Skulle Sverige ta sig hela vägen till final är söndagen den första juli ett datum att markera noga i kalendern.

Tre alternativ för att köpa matchbiljetter till fotbolls-EM

Att se Sveriges och de andra nationernas framfart i fotbolls-EM kan du göra på TV, men inget går upp emot att vara på plats. För att få tag på biljetter till Sveriges matcher har du tre alternativ, nämligen att beställa biljetter via Svenska Fotbollförbundet, köpa biljetter genom någon av de researrangörer eller biljettförsäljare som har fått tilldelning av matchbiljetter eller att köpa en biljett på andrahandsmarknaden. För att boka biljetter via Svenska Fotbollförbundet ska du ha anmält sitt intresse före den 15 februari. Därefter sker en utlottning av biljetter enligt förbundets biljettpolicy. De som är medlemmar i föreningen Landslagets Supporterklubb har förtur i lottningen.

För det andra alternativet, att köpa matchbiljetter genom en researrangör, finns många försäljare att välja mellan. Du ska dock notera att researrangörerna ofta har ett ganska stort påslag, särskilt för de matcher där intresset är som störst. Vissa researrangörer har hundratals biljetter medan andra bara har ett fåtal, så det gäller att vara förutseende och boka så tidigt som möjligt.

Det tredje alternativet kan egentligen inte rekommenderas, att köpa på andrahandsmarknaden. För det första är varje matchbiljett till fotbolls-EM personlig. Om du köper en biljett via en annonssajt eller en auktionssajt, eller på plats i Polen/Ukraina, får du en biljett som är utställd på någon annan. Det kan innebära vissa problem om du ombeds uppvisa legitimation när du ska gå in på arenan. För det andra finns det säljare av matchbiljetter som faktiskt förfalskar biljetter.

3 saker att tänka på

  • Köp endast biljetter av en auktoriserad biljettförsäljare
  • Var ute i god tid – biljetterna går åt mycket fort
  • Var medveten om att det finns risker med köp på andrahandsmarknaden och se upp för förfalskade biljetter

3 återförsäljare du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Svenska Fotbollförbundet
  • Säkrast och billigast
  • Enkel bokning och betalning

Svenska Fotbollförbundet

Det är genom Svenska Fotbollförbundet du anmäler ditt intresse för att köpa matchbiljetter till Sveriges matcher i fotbolls-EM.

Ev. priser är från 2012-03-21 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
1biljett.nu - fotbolls-EM
  • Erbjuder biljetter för alla matcher i fotbolls-EM
  • Paketpriser med flyg och hotell

1biljett.nu - fotbolls-EM

1biljett.nu är en sportresebyrå som erbjuder paketresor och lösa biljetter till sportevenemang jorden runt. Hos 1biljett.nu hittar du specialerbjudanden för Sveriges matcher i gruppspelet.

Ev. priser är från 2012-03-21 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Ticket2.com - fotbolls-EM
  • Man kan köpa resa, hotell och biljetter på en och samma gång
  • Stort utbud av biljetter till fotbolls-EM

Ticket2.com - fotbolls-EM

Ticket2.com säljer paket med hotell och eventuella transporter samt lösa biljetter till mängder av olika evenemang, både i Sverige och utomlands. Hos Ticket2 kan du köpa biljetter till alla matcher under EM.

Ev. priser är från 2012-03-21 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Återförsäljare som säljer biljetter till fotbolls-em
1biljett.nu
1biljett.nu
1biljett.nu erbjuder biljetter till sportresor till rimliga priser. De erbjuder resor till framförallt fotbollsevenemang, antingen bara biljetten eller en paketresa med hotell etc, att för den bästa fotbollsupplevelsen. De erbjuder också andra typer av evenemang som motorsport och ishockey. 1biljett .nu, för komfort vid beställning av sportupplevelser.

Övriga återförsäljare

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer biljetter till fotbolls-em? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.