Enkla tips för att välja rätt bläckstråleskrivare när du köper på nätet

Bläckstråleskrivare

Hur du ska göra för att välja vilken bläckstråleskrivare du bör köpa beror självklart på hur mycket du har tänkt dig att använda skrivaren, samt vilken typ av dokument du kommer att skriva ut på den. Det finns således en del faktorer som är viktiga att tänka på innan du slår till på en bläckstråleskrivare.

I dag finns det inte bara bläckstråleskrivare, utan även ett stort urval av laserskrivare och multifunktionsskrivare. Vilken av dessa du ska välja beror helt på hur mycket du har tänkt använda skrivaren, och till vad. En laserskrivare kan vara bra om du skriver ut stora mängder textdokument, då dessa utskrifter blir mycket billiga med en laserskrivare. Om du däremot vill skriva ut foton och liknande, är en bläckstråleskrivare bättre då den bibehåller kvaliteten i högupplösta bilder. Om du behöver kopiera och scanna, bör du dock köpa en multifunktionsskrivare.

Det finns också olika typer av bläckstråleskrivare. Du kan exempelvis köpa en bläckstråleskrivare som är speciellt anpassad för utskrifter av foton, en så kallad fotoskrivare. Dessa är mer lämpade för dig som mestadels vill använda din skrivare för fotoutskrifter. Annars kan du klara dig långt med en vanlig bläckstråleskrivare. Innan du bestämmer dig för vilken bläckstråleskrivare du ska köpa, är det viktigt att du undersöker vad bläckpatronerna kostar, då dessa kan variera väldigt mycket i pris. På lång sikt är det mer lönsamt att köpa en skrivare som är lite dyrare i inköp, men som har billigare bläckpatroner.

4 saker att tänka på

  • Fotoutskrifter: En bläckstråleskrivare är många gånger bättre på att skriva ut foton och bilder som är högupplösta. Den har mycket bättre förmåga att återge grafik än vad en laserskrivare har.
  • Inköpspris: Bläckstråleskrivare kan vara väldigt billiga att köpa in, och patronerna är oftast också billiga i inköp
  • Utskriftspris: En bläckstråleskrivare kan vara mer kostsam på lång sikt än en laserskrivare
  • Färgens hållbarhet: Färghållbarheten på utskrifter gjorda av en bläckstråleskrivare ligger på mellan 1–3 år. Färgen kan exempelvis blekna mycket i solljus, samt lösas upp av vatten.

2 bläckstråleskrivare du bör överväga
Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
HP OfficeJet Pro 8100 ePrinter
  • Billig i drift

HP OfficeJet Pro 8100 ePrinter

En bläckstråleskrivare av bra kvalitet som passar till små kontor och som är billig i drift.

1 356 kr
Ev. priser är från 2012-03-07 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
HP Deskjet 3000
  • Otroligt billig!

HP Deskjet 3000

Mycket prisvärd bläckstråleskrivare. Denna är trådlös och har även en smart display.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer bläckstråleskrivare
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten är ett stort företag som säljer kontorsdetaljer på nätet till konkurrenskraftiga priser. Tack vare sina stora produktvolymer kan de pressa priserna och erbjuda dig som kund produkter av fin kvalité till låga priser. Här hittar du allt från block och papper till inredningsdetaljer, skrivbordsdetaljer, lampor och mycket mer.
Misco
Misco
Misco (före detta Dabus Dataprodukter AB) säljer datortillbehör över nätet och via postorder. Här finns ett sortiment med över 190 000 artiklar som tillhör datorer och tillbehör, du hittar enkelt det du behöver här och får dina artiklar hemskickade med snabb leverans. Misco strävar efter att bli ledande nätbutik inom branschen och hemsida står under ständig utveckling.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bläckstråleskrivare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.