Enkla tips för att välja rätt böcker när du köper på nätet

Böcker

Var kan man köpa böcker på nätet? Letar du efter kurslitteratur, begagnade böcker eller en okänd bok med liten upplaga? Här ska vi reda ut var du kan den bok du söker på nätet.

Böcker gör sig väldigt bra att köpa på nätet, man kan få dem billigare än i bokhandeln, hitta fler titlar och dessutom få dem hemskickade, ofta fraktfritt. I Sverige har vi olika bokhandlar på nätet varav Bokus och Adlibris är de två största. Därutöver finns ett antal mindre bokhandlare som ofta är nischade.

Man kan hitta svensk och engelsk skön- och facklitteratur på de större bokhandlarna som rekommenderas nedan. Hos de flesta av dem kan man även köpa ljudböcker och e-böcker till surfplattor mm. Hos de större bokhandlare säljs sällan begagnade böcker men passar utmärkt för att hitta kurslitteratur.

Vill du hitta begagnade böcker eller begagnad kurslitteratur är Blocket en hygglig sida att testa även om många böcker säljs flera åt gängen där (från folk som rensar ut mindre bibliotek). Är du ute efter en specifik bok, vilket ju är fallet om du letar efter kurslitteratur så kan du testa Lycknis.se eller Kurslitteratur.se.

Letar du efter böcker på andra språk än svenska och engelska, alternativt specifika böcker på engelska som du inte kan hitta hos de svenska bokhandlarna så bör du titta på Amazon.com där man både kan köpa nya och begagnade böcker ur ett enormt sortiment.

4 saker att tänka på

 • Leveranstider och fraktkostnader kan skilja mellan olika bokhandlare. Ta hänsyn till det när du väljer butik att köpa ifrån.
 • Dubbelkolla så att du köper rätt typ av bindning. Det kan vara lätt att glömma.
 • Om du köper en faktabok så dubbelkolla att du köper den senaste versionen så att alla fakta är uppdaterade.
 • Jämför priser mellan olika bokhandlare, det kan skilja ganska mycket, framförallt om du hittar olika typer av bindningar för samma bok.

3 bokhandlare du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Bokus.com
 • Mycket stort utbud
 • Låga priser
 • Smidigt att handla

Bokus.com

Bokus är en av Sveriges absolut mest kända och pålitliga nätbutiker när det gäller att köpa böcker - vare sig det är i pappersform eller digital form.

Här hittar man svenska och engelska titlar inom både skönlitteratur och facklitteratur. De har även ljudböcker och e-böcker.

Ev. priser är från 2010-12-31 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Amazon.com
 • Enormt utbud av engelska titlar
 • Båda begagnat och nytt

Amazon.com

Amazon är världens största bokhandel på nätet. De har ett enormt utbud av titlar, framförallt på engelska och är du ute efter en bok du inte kan köpa i Sverige kommer du hitta den här. Här finns både begagnade och nya böcker och frakten (även från USA) är inte speciellt dyr.

Ev. priser är från 2010-12-31 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Bokia
 • Bra utbud
 • Bra priser

Bokia

Bokia är uppstickaren som har en bra samling av böcker och ett snygggt upplägg på sidan som gör det lätt att hitta böcker och inspireras till att köpa andra böcker också.

Ev. priser är från 2010-12-31 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Bokhandlare som säljer böcker
Adlibris
Adlibris
Adlibris kallar sig för nordens största bokhandel och är en renodlad nätbutik för försäljning av böcker. Adlibris erbjuder böcker till låga priser samt god och snabb service med snabba leveranser. De jobbar också hårt på sin miljöprofil och försöker att ständigt utvecklas till ett miljövänligare företag.
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Bokus
Bokus
Bokus är en nätbaserad bokhandel vars vision är att de inte ger sig förrän kunden har rätt bok i sin hand. De erbjuder ett enormt utbud av böcker och ljudböcker och de strävar efter att hålla så låga priser som möjligt. Bokus jobbar hårt för att du enkelt ska kunna hitta rätt bok snabbt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!

Övriga bokhandlare

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer böcker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler böcker?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området böcker.