eBay


rating
eBay

Enorm, världsomspännande auktionssajt där nästan allt finns. Sidan är på engelska och om man kan språket är det inga problem att använda. Precis som på tradera finns en stor 'frågor och svar'-del.

Tänk på det här när du köper med bud på online-auktioner
  • Många produkter säljs av privatpersoner och som med alla liknande sajter så gäller det att vara försiktig i allmänhet då det finns folk som luras.
  • Prova dig fram och buda på lite billigare småsaker som du kan tänka dig att köpa. På så sätt lär du dig systemet och hur du ska buda för att få produkterna till bra priser.
  • Vill du hitta riktigt unika och annorlunda saker så bör du kolla in de internationella auktionssajterna, framförallt eBay, som har ett enormt utbud!
  • Verkar produkten vara lite för bra för att vara sann? Det kan vara stöldgods och svensk lag är hårdare numera och ställer högre krav på dig som köpare att värdera läget. Om du köper varor som är stöldgods kan du som köpare ställas inför rätta för det.

Du kan läsa mer om detta i köpguiden för med Bud på Online-auktioner

Andra rekommenderade produkter inom kategorin med bud på online-auktioner
Tradera
Tradera
Svensk auktionssajt som blivit uppköpt av Ebay. Nästan enbart svenska eller nordiska auktioner samt en kundtjänst som nås både via mail och telefon. Sidan har även en stor 'frågor och svar'-del.
Auktionsverket.se
Auktionsverket.se
På Auktionsverkets hemsida kan du på valda tider delta via Internet på auktioner som äger rum 'på riktigt'. Genom att bjuda höjer en representant vid lokalen priset till det du bjuder.

Produktutbudet (och priserna) är av helt annan sort här än för Tradera och eBay.