Enkla tips för att välja rätt concealers när du köper på nätet

Concealer

En concealer används för att täcka över ojämnheter, röda fläckar i huden eller mörka ringar runt ögonen. Concealer kommer oftast i krämform i bur eller tub, men det finns också i fast form. Viktigt nr du väljer en concealer är att tänka på vilken färg du väljer och också vad du vill använda den till. Du kan kanske behöva investera i flera färger, för att få ett optimalt resultat på flera områden.

Det viktigaste när du väljer en concealer är att du väljer en bra färgton som lätt smälter samman med din naturliga. Annars finns det stor risk att concealern syns som ljusa eller mörka fläckar på huden. Svårigheten med att beställa concealer över nätet är ju att man inte kan testa sig fram till en bra färgton. Ett knep kan då vara att välja en concealer som smälter samman bra med din foundation. Då brukar det bli bra.

Du kan som sagt använda en concealer både för ojämnheter i huden och för mörka ringar runt ögonen. Dock krävs lite olika concealers för att uppnå bästa resultat för de olika områdena. En lite tunnare nyans av en mer rosa ton är perfekt för att dölja mörkar ringar. För besvärliga finnar kan det krävas en lite mer trögflytande konsistens och en lite varmare färgton, mer åt det gula hållet, för att det ska täcka riktigt bra.

5 saker att tänka på

 • Se till att välja en concealer med rätt nyans, som smälter samman med din naturliga hudton, för bästa resultat. Är det svårt att hitta rätt, utgå från din foundation och se till att färgtonen smälter samman bra med den, då får du ett jämt och fläckfritt r
 • Ibland behöver du kanske flera varianter av concealer för bästa resultat på olika områden. Mörka ringar under ögonen kräver en skirare konsistens och lite mer åt det rosa hållet i ton. Svårfajtade finnar kräver snarare mer konsistens och en gulare ton.
 • Var noga med att aldrig applicera för mycket concealer, det ser bara stelt och klumpigt ut. Om du känner att din concealer inte täcker som du vill, testa istället en krämigare variant.
 • När du applicerar din concealer, börja med att dutta små prickar där du vill ha den, utgå sedan från dessa och dra med en pensel ut dem till ett täckande lager. Då blir det lagom mycket concealer.
 • Om du har känslig hy, tänk på att välja en concelaer som är snäll mot din hud, så att den inte torkar ut och blir ännu narigare under det täckande lagret.

3 concealers du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Max Factor Erace Concealer
 • Smart design som gör produkten mycket lättanvänd
 • Effektiv och ger ett bra resultat

Max Factor Erace Concealer

En riktigt smart concealer som är mycket lätt att använda. Täcker effektivt mörkar ringar och ojämnheter. Väldigt överkommlig i prisklass dessutom. Finns i flera olika nyanser.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
BAREMINERALS Multi-Tasking Concealer
 • Lättanvänd och mycket effektiv
 • Smälter samman fint med huden

BAREMINERALS Multi-Tasking Concealer

En mycket effektiv, lättanvänd och dryg concelaler som dessutom är skonsam mot huden. Däremot kostar den en hel del, men ger ett fint och jämt resultat.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Collistar Concealer Stick with Vitamin E
 • Passar perfekt för att täcka mörka ringar runt ögonen
 • Mycket lättanvänd

Collistar Concealer Stick with Vitamin E

Denna consealer är lätt att använda och berikad med vitamin E, som gör den extra lämplig att använda runt ögonen. Finns i fler nyanser.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer concealers
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer concealers? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler concealers?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området concealers.