Enkla tips för att välja rätt datortillbehör när du köper på nätet

Datortillbehör

Datortillbehör finns i mängder av varianter och prisklasser. En enkel nätverkssladd är ett exempel på ett datortillbehör. Trådlösa möss, webbkameror, skrivare och externa hårddiskar likaså. Egentligen kan man säga att det finns tre kategorier av datortillbehör. Den mest grundläggande kategorin inkluderar de tillbehör du behöver för att kunna utföra grundläggande arbete på datorn. Här ingår tangentbord, datormus, högtalare samt tillbehör för kommunikation, såsom till exempel webbkameror och headsets.

En annan kategori omfattar lagringsmedia, såsom externa hårddiskar, USB-minnen och externa DVD/BruRay-brännare. En tredje kategori omfattar tillbehör som kanske inte är direkt nödvändiga, men ändå praktiska att ha, såsom exempelvis datorväskor, handkontroller, rengöringsdukar och roliga tillbehör som kopplas till datorns USB-port.

Många datortillverkare har egna produktlinjer med datortillbehör. Det finns även företag som tillverkar kopior av märkesprodukter eller generiska tillbehör som passar till många olika datormärken. Köper du en kopia eller ett generiskt tillbehör ska du känna till att garantin för själva datorn inte gäller om tillbehöret skulle orsaka ett fel eller en skada.

När du funderar på att köpa datortillbehör finns det några saker som är extra viktiga att tänka på. En sak är om du ska köpa originaltillbehör eller kopior. Originaltillbehör är lite dyrare än kopior, men samtidigt täcks eventuella skador på datorn av garantin. Dessutom är tillbehöret optimerat för datorn, vilket ger en smidig användning. Om du handlar på nätet, tänk då på att räkna in kostnaden för frakten i totalpriset. Undersök också vilka regler som gäller för retur om du skulle behöva lämna tillbaka eller byta tillbehöret.

5 saker att tänka på

 • Ska du välja originaltillbehör (lite dyrare men bättre) eller kopior? Ofta finns båda varianter och det är inte nödvändigtvis så att orginalet motiverar sitt högre pris.
 • Vad blir totalpriset, inklusive frakt? Nästan alltid är det billigast att köpa flera saker på en gång för att minska fraktkostnaden.
 • Gäller datorns garanti om tillbehöret skulle orsaka skada på datorn?
 • Om tillbehöret inte passar, vilka regler gäller då för eventuell retur? Kan du skicka tillbaka varan om du öppnat förpackningen?
 • Håll koll på leveranstiden (som nästan alltid står angiven) så att du inte blir besviken.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Misco - datortillbehör
 • Kanske Sveriges största utbud
 • Pålitligt företag som varit med länge
 • Korta leveranstider

Misco - datortillbehör

När det handlar om utbud av datortillbehör finns det få nätbutiker som kan matcha Misco. Misco grundades redan 1963 så företaget har lång erfarenhet av försäljning av datortillbehör. Med låga priser och mycket korta leveranstider är Misco ett givet val för dig som letar efter bra datortillbehör.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Clas Ohlson - datortillbehör
 • Låga priser
 • Enkelt att handla

Clas Ohlson - datortillbehör

Det är få branscher där Clas Ohlson inte finns representerat. Clas Ohlson säljer faktiskt även datortillbehör. I sortimentet hittar du ett relativt omfattande utbud av datortillbehör. Den största delen av sortimentet består av generiska produkter, vilket innebär att det är mycket billigt att handla datortillbehör hos Clas Ohlson.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
NetOnNet - datortillbehör
 • Möjlighet till fri frakt
 • Stort utbud av datortillhör
 • Låga priser

NetOnNet - datortillbehör

Netonnet har vuxit fram till att bli en av de mest kompletta nätbutikerna för hemelektronik. Här handlar du tryggt och säkert, till låga priser. Dessutom kan du välja gratis frakt om du är beredd att vänta några dagar extra på dina beställda varor.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer datortillbehör
Apple Store
Apple Store
Apple Store är Apples egen nätbutik för försäljning av Apple-produkter. Här hittar du Appels hela sortiment och tillbehör till datorer, telefoner m.m. Är du ute efter en Apple-produkt hittar du den garanterat här!
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Happy Plugs
Happy Plugs
Happy Plugs tillverkar stilsäkra hörlurar i ett brett urval av färger. Lurarna ska både låta bra och se bra ut, och vara som en modeaccessoar man bär varje dag. Happy Plugs hörlurar passar alla typer av smartphones och kommer givetvis med inbyggd mikrofon och fjärrkontroll för telefonsamtal.
HP
HP
HP är ett stort internationellt företag med verksamhet i över 170 länder runt om i världen. De säljer it-produkter och lösningar till både dig som privatperson och företag, för att dina teknikupplevelser ska förbättras och du ska få en hållbar och funktionell it-miljö. Hos HP kan du alltså både få hjälp med fysiska teknikprodukter samt smarta lösningar för att göra ditt teknikliv lättare.
L'EASY
L'EASY
LÉASY månar om dig som kund till 100%. De hjälper dig med goda råd och tips så att du garanterat hittar rätt produkt som du letar efter i en djungel bland allt från datortillbehör till vitvaror. I kundservice svarar de gärna på alla dina frågor. De erbjuder dig sedan hjälp med hemleverans och installation när du beställt din vara, för att du garanterat ska bli nöjd med ditt köp
Misco
Misco
Misco (före detta Dabus Dataprodukter AB) säljer datortillbehör över nätet och via postorder. Här finns ett sortiment med över 190 000 artiklar som tillhör datorer och tillbehör, du hittar enkelt det du behöver här och får dina artiklar hemskickade med snabb leverans. Misco strävar efter att bli ledande nätbutik inom branschen och hemsida står under ständig utveckling.
MyTrendyPhone
MyTrendyPhone
MyTrendyPhone säljer tillbehör till mobiltelefoner, ipad och mycket mer. Här hittar du allt du behöver för att pimpa och styla din telefon så att den blir ännu mer personlig och funktionell. Här finns ett brett utbud av tillbehör till mobiltelefoner till låga, fina priser.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Smarta Saker
Smarta Saker
Smarta Saker säljer just smarta och funktionella produkter till hus och hem. Smarta Saker jobbar med en mängd olika designers, kända som okända, och skapar en marknad där deras produkter kan komma fram. Här finns roliga, finurliga och smarta lösningar på de flesta vardagsbekymmer.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer datortillbehör? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler datortillbehör?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området datortillbehör.