Enkla tips för att välja rätt efter-sol-produkter när du köper på nätet

Efter sol-produkter

Så kallad After-Sun, Efter-sol-kräm hjälper till att svalka och lugna huden efter en lång dag i solen. After-Sun gör dessutom att du får en finare bränna som håller längre. När du väljer After-Sun ska du tänka på att välja en produkt som passar din hud. Krämen ska kännas sval och len mot huden. Tänk på att välja en parfymfri om du är känslig, After-Sun krämer brukar kunna vara ganska starkt parfymerade.

After-Sun går bra att köpa på nätet, där finns många varianter att välja på till bra priser. Oftast beror kvalitén inte jättemycket av priset, det handlar om att du ska hitta en produkt som din hud trivs med och som ger dig en långvarig och fin bränna. Se dig gärna om efter lite omdömen om produkterna innan du bestämmer dig, det brukar ge bra indikationer.

After-Sun krämer har en tendens att ofta vara ganska starkt parfymerade. På solsemestern kan det rent utav vara ganska skönt, ett sätt att svalka huden efter en lång dag i solen och samtidigt fräscha upp sig inför kvällen. I andra sammanhang kan det istället kännas som att de luktar lite för starkt och har du en mycket känslig hy är det inte säkert att den trivs med så starkt parfymerad hudkräm. Men det finns bra alternativ utan parfym också, välj en sådan om du vill vara på den säkra sidan.

5 saker att tänka på

 • Det viktigaste när du köper After-Sun att din hud trivs med den kräm du väljer. Den ska kännas len och sval mot huden och verka lugnande på rödbrända hudpartier.
 • Priset brukar inte spela så stor roll, de flesta After-Sun är ganska lika i konsistens och innehåll. Det är upp till dig och din hud vad du trivs med att använda.
 • After-Sun krämer har en tendens att vara ganska starkt parfymerade. Du som inte trivs med det eller har en känslig hy bör välja en doft fri variant, det finns flera bra alternativ.
 • Att köpa din After-Sun på nätet brukar gå bra, se dig om efter ett par omdömen om produkten innan du bestämmer dig, så bildar du dig en uppfattning om vad som skulle kunna passa dig.
 • Köp gärna din After-Sun i Sverige innan du åker på utlandssemester. I vissa länder kan After-Sun krämerna innehålla starka ingredienser som din hy absolut inte är van vid. Har du glömt att köpa After-Sun hemma så var mycket noga att kontrollera vad du köper i utlandet.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Dermalogica After Sun Repair
 • Bäst i test
 • Lagom stark doft
 • Går snabbt in i huden och svalkar

Dermalogica After Sun Repair

Den här är en lite dyrare, men väl ansedd After-Sun som får topp-betyg när Veckorevyn testar After-Sun produkter. Doftar inte allt för starkt och har en gel-konsistens som gör att den snabbt tas upp av huden.

Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Badger After Sun Balm
 • Bästa pris
 • Känns lyxig
 • Naturliga ingredienser

Badger After Sun Balm

En väl fungerande budgetvariant som känns lyxig. Innehåller mycket naturiga ingredienser som kakaosmör och bivax, som känns skönt mot huden. Härlig doft av citrongräs är pricken över i!

Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Piz Buin After Sun Tan Intensifier Lotion
 • Prisvärd
 • Doft som passar både män och kvinnor

Piz Buin After Sun Tan Intensifier Lotion

En lite mellandyr variant med en parfymering som passar både kvinnor och män. Återfuktar huden snabbt och räcker länge. Härlig, lite lös konsistens som snabbt tränger in i huden.

89 kr 120 kr
Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer efter-sol-produkter
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer efter-sol-produkter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.