Enkla tips för att välja rätt eltandborstar när du köper på nätet

Eltandborste

Det är ytterst viktigt att man tar god hand om sina tänder. Ett besök hos tandläkaren för att laga hål är inte direkt billigt. Samtidigt är rena och fräscha tänder attraktivt. En god rutin är att borsta tänderna två gånger om dagen, morgon och kväll.

För att på ett enklare och bekvämare sätt ta hand om tänderna kan du med fördel använda en eltandborste. En eltandborste rengör tänderna mer effektivt än en manuell tandborste. Eltandborstarna har nämligen speciella borsthuvuden som roterar och pulserar många tusen gånger per minut. På de två minuter du borstar tänderna kan du alltså räkna med att få renare tänder med en eltandborste än om du använder en vanlig tandborste.

Det finns i huvudsak två typer av eltandborstar. Den vanligaste varianten är den tandborste som drivs med elström via ett uppladdningsbart batteri. En sådan tandborste är mycket kraftfull. Den andra varianten åstadkommer en effektiv rengöring av tänderna genom att tandborsthuvudet skickar ut vibrationer som förstärker tandkrämens effekt. Denna typ av tandborste är utmärkt för dig som ofta är på resande fot eller som inte tycker om det ljud som en traditionell eltandborste ger ifrån sig.

Det finns eltandborstar i olika modeller och prisklasser. Ju högre pris desto större effekt och större anpassningsmöjligheter. De flesta eltandborstar gör dock sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt. Vilket resultat du kan förvänta dig när du går från att använda en vanlig tandborste till att använda en eltandborste, beror egentligen mest på hur väl du följer instruktionerna för eltandborsten.

Fördelar med eltandborste gentemot vanliga tandborstar?

 • Bekvämare tandborstning
 • Mer effektiv rengöring, tänderna blir friskare och vitare
 • Borsthuvudet når utrymmen som du har svårt att nå med manuell borstning
 • Det räcker att du långsamt för borsthuvudet över tänderna för att göra rent

3 saker att tänka på

 • Köp till mjuka tandborsthuvuden om du har känsliga tänder
 • Undersök vad extra borsthuvuden kostar när du jämför olika eltandborstar
 • Fundera på om du behöver använda eltandborsten på resan

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Dentally WIZ
 • Vacker design
 • Mycket för pengarna
 • Möjlighet att prenumerera på borsthuvuden

Dentally WIZ

Dentally WIZ är en mycket snygg eltandborste. Dessutom är den mycket effektiv. Med en utmärkt prestanda får du rena tänder och ett friskt tandkött. Dentally WIZ har både stickkontakt och laddare för ökad flexibilitet. En fiffig finess är att du kan prenumerera på borsthuvuden. Eltandborsten kan också köpas som prenumeration på borsthuvuden för 0 kr.

Ev. priser är från 2012-03-17 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Oral B PC500
 • Inbyggd timer
 • Kvalitet in i minsta detalj

Oral B PC500

Oral B PC500 är en av de bäst säljande eltandborstarna i Sverige. En anledning är det relativt låga priset. En annan är effekten. Med 20 000 rörelser per minut rengör du tänderna dubbelt så noga som om du använder en manuell tandborste.

Ev. priser är från 2012-03-17 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Oral B Triumph
 • Mycket flexibel eltandborste
 • Flera avancerade borstningslägen

Oral B Triumph

Oral B Triumph är eltandborstarnas Rolls Royce. Med fyra borstningsfunktioner (massage, polering, rengöring och mjuk) och en trycksensor blir tänderna perfekt rengjorda. Oral B Triumph har också en patenterad 3D-funktion med pulseringar och roterande rörelser.

1 499 kr
Ev. priser är från 2012-03-18 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer eltandborstar
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer eltandborstar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.