Enkla tips för att välja rätt färgade linser när du köper på nätet

Färgade Linser

Ett roligt och spännande sätt att ändra ditt utseende är att använda färgade linser. Färgade linser kan användas av både personer med synfel och utan, beroende på hur de är slipade. Linserna kan antingen vara enfärgade och skapa en stark blå, grön, brun ögonfärg eller liknande. De färgade linserna kan också ha en annorlunda form som gör att dina ögon ser ut som kattögon till exempel.

Färgade linser är månadslinser som antingen förstärker eller nyanserar din naturliga ögonfärg eller ändrar den radikalt, bereonde på produkt. Linserna med annorlunda form passar perfekt till maskeradkalaset som ett komplement till en maskeraddräkt i allmänhet, men också som ett sätt att bli lite vackrare för Den Stora Festen genom att göra sina ögon klarblå. En effekt som definitivt sticker ut och som gör att andra lägger märke till dig.

Det går att köpa färgade linser hos lite olika butiker på nätet och som lite olika produkter. De allra mest populära färgade linserna i Sverige är Crazy Lenses, som är ett paket med flera olika linser i olika spännande former.

6 saker att tänka på

 • Hur stort genomslag du får på de färgade linserna beror på vilken grundfärg dina ögon har.
 • Ljuset i omgivningen påverkar hur stort genomslag de färgade linserna får. Starkt solljus gör att de får större genomslag, mörka inomhuslokaler leder till sämre genomslag. Det kan påverka vilken färgton du bör beställa, beroende på var du planerar att använda dem.
 • Det är svårt att få ljusa (blåa/gråa) ögon att bli än ljusare med färgade linser eftersom man adderar färg med hjälp av linserna. Mörkare ögonfärger kan dock fås att bli något ljusare.
 • Notera att verkan av linserna inte alltid blir som det syns på produktbilderna hos de olika nätbutikerna - det beror på dina egna ögon vilken färgton du får.
 • Följ rekommendationerna som nätbutikerna anger för vilken typ av ögonfärg som bör använda en viss färgad lins.
 • Färgade linser innebär inte att linserna enbart färgar. Vissa kontaktlinser ger andra typer av effekt på ögonen, tex en mer markerad irisring som kan vara mer subtilt men väldigt vackert.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Freshlook ColorBlends
 • Täcker hela ögonfärgen
 • Stor variation på färger
 • Prisvärt

Freshlook ColorBlends

Freshlook ColorBlends är färgade månadslinser med naturliga färger inom en rad olika nyanser. Till skillnad från Expression Colors så täcker de den naturliga ögonfärgen vilket gör att man kan ändra ögonfärgen mer radikalt.

Exempel på ögonfärger är grön, grå, ametist, briljantblå och många fler.

Priset gäller två par per box.

Ev. priser är från 2010-12-19 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Expression colors
 • Naturliga ögonfärger
 • Billigt

Expression colors

Expression colors är månadslinser som ändrar din naturliga ögonfärg och förstärker den. Den släpper igenom lite av din vanliga ögonfärg men matchas tillsammans med den nya nyans du väljer. Resultat blir en naturligt vacker och annorlunda ögonfärg.

Man kan välja mellan nyanser som blå, grön, brun, aqua, hasselnöt, mörkblå med flera.

Ev. priser är från 2010-12-19 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star2 9470edd03596bfffab09d000235bace65389bbfc5f749d4f40eb0a7f3ef050d9
Crazy lenses
 • Spektakulära

Crazy lenses

Crazy Lenses är en samling av annorlunda, galna och vackra månadslinser. De är utan slipning och du kan välja mellan ett tiotal linstyper du bara måste se! Priset gäller två par linser per box.

Ev. priser är från 2010-12-19 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer färgade linser
Lensia
Lensia
Hos Lensia finns ett grymt utbud av linser från både svenska och internationellt erkända leverantörer och tillverkare. Här hos Lensia är målet att du ska hitta precis vad du letar efter och kunna köpa de linser som passar just dig. Därför är utbudet omfattande och priserna goda.
LensOn
LensOn
Här hos LensOn erbjuds du som kund ett stort utbud av kontaktlinser till riktigt fina priser. Kontaktlinserna är tillverkade av erkända företag och håller hög kvalité, så att du som kund ska bli riktigt nöjd med ditt köp. Här erbjuds du också snabba leveranser och god kundservice.
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Mister Spex
Mister Spex
Hos Mister Spex hittar du ett enormt brett sortiment av glasögon, linser och tillhörande produkter. Att handla här är precis lika säkert och tryggt som att handla hos din lokala optiker, men med en stor fördel: priset. Mister Spex har en välutvecklad och kompetent kundservice som gladeligen svarar på eventuella frågor kring din beställning.
Netlens
Netlens
Netlens är företaget för dig som vill beställa kontaktlinser snabbt och bekvämt via nätet. Netlens har ett stort utbud av linser av alla de slag, för att du ska hitta det optimala för dina ögon. Här kan du också få tips och råd på vad du bör tänka på då du väljer linser.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Synfel
Synfel
På Synfel.se hittar du alltid ett brett och kvalitativt sortiment av linser och glasögon i alla dess former. Företaget har hängt med sedan 2006 och har därför hunnit etablera sig med ett väl tilltaget och nöjt klientel. De linser, linsvätskor med mera som säljs är givetvis kontrollerade - att beställa hos Synfel.se är med andra ord precis som att gå till optikern, men mer prisvärt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer färgade linser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.