Enkla tips för att välja rätt fotkrämer när du köper på nätet

Fotkräm

Fotkräm motverkar torra och sprickiga fötter och är en superbra produkt för dig som lätt får torra fötter. På nätet finns ett brett utbud av fotkrämer att välja bland, du kommer garanterat att hitta vad just du söker.

En bra fotkräm är fet i konsistensen och går snabbt in i huden. Den lenar och lindrar på huden och gör den blank och smidig. Torra och nariga fötter ser inte så roligt ut i sommarsandalerna och om fötterna är torra är risken stor att de spricker. Spruckna fötter kan göra väldigt ont och det är något man gärna undviker. Bättre att investera i en fotkräm som motverkar detta.

Du kan behöva prova ett par olika fotkrämer tills du hittar en som är rätt för dig och din hud. Efter någon veckas användning bör huden kännas stark och smidig. Om den första du provar inte fungerar kan det vara ett tecken på att du behöver en fetare eller starkare fotkräm. Du som har väldigt torr hy kan behöva komplettera din fotkräm med lokalbehandling med kortisonkräm eller liknande på de mest torra partierna. Om huden redan spruckit är det också viktigt att lokalbehandla med något starkare så att huden snabbt läker.

5 saker att tänka på

 • En bra fotkräm är fet och går snabbt in i huden och mjukgör på djupet. Den feta konsistensen behövs för att tränga igenom den tjocka huden på fötterna.
 • Prova dig fram till en fotkräm som fungerar för dig och din hud. Om den första du provar inte fungerar som du önskar kan det vara ett tecken på att din hy behöver en fetare eller en starkare hudkräm.
 • Om din hud redan har spruckit är det viktigt att du kompletterar din fotkräm med en starkare kräm att lokalbehandla sprickorna med. Då läker de snabbare.
 • Fotkräm är bra både till sommaren och vintern. På vintern skyddar den fötterna mot uttorkning och kyla och på sommaren lindrar den från sol och barfotaspring. Därför är det bra att alltid ha fotkräm till hands och använda den regelbundet.
 • På sommaren är det bra om du kompletterar fotkrämen med solkräm. Solbrända fötter är obehagligt och läker långsamt.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Burt's Bees Coconut Foot Creme
 • 100% ekologisk
 • Stimulerar och ger spänst åt fötterna
 • Prisvärd

Burt's Bees Coconut Foot Creme

En ekologisk och prisvärd fotkräm som får högt betyg av användarna. Innehåller naturliga ingredienser som återfuktar och ger spänst åt dina fötter. Effektiv och bra fotkräm som passar de flesta hudtyper.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Izumi Biologisk Genki Hand- och Fotcreme
 • Smidig pumpförpackning
 • Prisvärd
 • Passar både fötter och händer

Izumi Biologisk Genki Hand- och Fotcreme

En perfekt kräm för dig som behöver ge både dina fötter och händer omsorg. En fet och återfuktande kräm i smidig pump-förpackning som snabbt lindrar torr hud. Lite större och mycket prisvärd förpackning.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
ACO Mjukgörande fotkräm Special Care
 • Vältestad
 • Helt parfymfri

ACO Mjukgörande fotkräm Special Care

En mycket skonsam och parfymfri fotkräm som återfuktar och lugnar huden. Fin, fet konsistens som tränger in på djupet.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer fotkrämer
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.