Enkla tips för att välja rätt ginsengmedel när du köper på nätet

Ginseng

Ginseng är en av de allra mest intressanta naturläkemedlena som finns idag. Ginseng har en tusenårig historia som medicinalväxt och började först användas i Kina 'mot allt', den har också använts ivrigt av Amerikas ursprungsbefolkning. Den tillskrivs också en stor mängd olika effekter men används framförallt för sina uppiggande effekter, för att den motverkar stress och för att den skärper hjärnan i form av minne och koncentrationsförmåga.

Precis som med Rosenrot kan Ginseng ha centralstimulerande effekter på motsvarande sätt som kaffe. Den är alltså inte lämplig att ta om man lider av oro eller om man har svårt att somna. Om man därtill tar Ginseng tillsammans med koffein kan den uppiggande effekten öka.

Ginseng anses ha en stor mängd positiva effekter varav många inte har bevisats. Den har tillskrivits som ett botemedel mot impotens, cancer, diabetes, alzheimers, ADHD och mycket annat. I vissa fall har testerna enbart utförts på djur och i andra fall utan entydiga svar.

Oavsett vilka effekter Ginseng har så står det klart att den har klart uppiggande effekter och hjälper vår hjärna att fokusera, mycket på samma sätt som effekten av kaffe. Det är också möjligt att Ginseng är ett i allmänhet nyttigt naturläkemedel som är bra att ha hemma.

3 saker att tänka på

  • Kolla innehållsförteckningen för att se hur mycket ginseng det är i den hälsokostprodukten du överväger - jämför med andra ginsengmedel.
  • Som med all hälsokost man köper på nätet, var sunt kritisk mot effekterna som tillskrivs medlet.
  • Köp aldrig hälsokost och läkemedel från butiker du inte känner att du litar på. Ring till butiken om du är osäker. Har de inget telefonnummer bör du dra öronen åt dig!

3 ginsengmedel du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Ginsana
  • Välkänd
  • Prisvärd
  • Mycket Ginseng för pengarna

Ginsana

Ginsana är en av de mest kända ginsengbaserade produkterna. Den är i vätskeform och intas i samband med frukost eller lunch.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Röd Gerimax Ginseng - extra stark
  • Stark effekt
  • Hög och jämn kvalitet

Röd Gerimax Ginseng - extra stark

Röd Gerimax är en extra stark energikur man kan ta under perioder av stor stress och lite ork. Kan kompletteras med Blå Gerimax om man behöver de uppiggande effekterna under en längre tid.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star2 9470edd03596bfffab09d000235bace65389bbfc5f749d4f40eb0a7f3ef050d9
Korean Ginseng - vegkapslar
  • Koreansk Ginseng
  • För veganer

Korean Ginseng - vegkapslar

Koreansk Ginsen är av samma släkte som den kinesiska Ginseng-växten och föredras av vissa.

Priset är för 60 kapslar

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer ginsengmedel
Hälsokostgrossisten
Hälsokostgrossisten
På TopFormula är man mån om sina kunders välmående och hälsa. Detta återspeglas i det breda sortimentet, som innehåller allt ifrån vitaminer och antioxidanter till produkter för viktminskning. Alla varor är kvalitetskontrollerade, och kundtjänsten håller hög klass för att du ska kunna vara så välinformerad som möjligt.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ginsengmedel? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.