Enkla tips för att välja rätt hudkrämer när du köper på nätet

Hudcreme / Hudkräm

En bra hudkräm är grunden till en bra hudvård. Hudkrämen lenar och mjukar upp din hud och hindrar den från att bli sprickig och narig på vintern. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och behålla sin lyster. Att välja hudkräm med omsorg är grunden till en pigg och fräsch hy.

Hudkrämer finns i många olika varianter, feta och tunna krämer, olje- eller vattenbaserade och så vidare. Rådfråga en hudterapeut eller prova dig fram tills du hittar en hudkräm som fungerar bra för just din hud. En fet hy bör ha en tunnare hudkräm som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare, gärna oljebaserad kräm återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy blir ditt val av hudkräm extra viktigt. Läs på om innehållet i olika krämer och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Undvik parfymerade hudkrämer, de är i regel mindre skonsamma än de utan parfym. Var noga med att smörja in dig dagligen och använd bara en sorts body lotion när du väl hittat en som passar. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj hudkräm efter din egen hudtyp. En fet kräm på en fet hy lämnar en kladdig hinna efter sig medan den på en torr hy är perfekt. Du bör vara väl medveten om vilken hudtyp du är innan du väljer hudkräm.
 • Välj om möjligt en parfymfri hudkräm om du har känslig hy. Parfym kan orsaka irritation i huden.
 • För optimalt resultat kan du behöva flera olika hudkrämer. Ansiktet är till exempel mycket känsligare än resten av kroppen och behöver extra omsorg.
 • Använd hudkräm dagligen även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.
 • Om du upplever att huden känns kladdig efter at du applicerat din hudkräm kan du välja att använda en fetare och mer återfuktande kräm på natten och en tunnare på dagen, så vårdas din hy utan att du behöver känna dig klibbig.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
CCS Wackra Body Lotion
 • Miljötestad och vårdande
 • Innehåller skonsamma ingredienser
 • Mycket prisvärd

CCS Wackra Body Lotion

En miljötestad hudkräm som är återfuktande och vårdande. Mycket skonsam mot huden, finns både som parfymfri och lätt parfymerad. Fantastiskt prisvärd. Säljs just nu tillsammans med vårdande schampo från samma märke.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Aquolina Body Milk
 • Bäst-i-test
 • Återfuktar snabbt
 • Kladdar inte

Aquolina Body Milk

En så kallad Body milk som får bäst-i-test och är mycket omtyckt. Passar normal hy och har en härligt somrig dift som finns i flera varianter. Mjukgör och går snabbt in i huden, kladdar inte.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
3 Step Home & Away från Clinique
 • Heltäckande hudvårdskit för normal till fet hy

3 Step Home & Away från Clinique

Ett fantastiskt erbjudande för dig med fet till normal hy. Ett hudvårdsset som innehåller allt du behöver för en pigg och fräsch hy. Alla produkter i kitet kommer dessutom i två storlekar, en större och en mindre, för att du ska kunna ha med dig hela hudvårdskitet även på resan.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer hudkrämer
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hudkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler hudkrämer?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området hudkrämer.