Enkla tips för att välja rätt juicepressar när du köper på nätet

Juicepress

Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska äta frukt och grönt minst fem gånger per dag, det vill säga i princip vid varje måltid. Handen på hjärtat, följer du verkligen Livsmedelsverkets riktlinjer? Om inte, så är du inte ensam. Enligt samma myndighet är det bara en av tio som verkligen följer riktlinjerna.

En anledning till att det är svårt att få i sig den rekommenderade dagsdosen av nyttigheter är att det ofta är ganska mödosamt att laga i ordning frukt och grönt. Att skära lite sallad till middagen är något de flesta nog gör, men hur är det med de övriga måltiderna? Med en juicepress är det enkelt att laga till frukt och grönt.

Ett glas egengjord färskpressad juice, oavsett du gör den av frukt eller grönsaker, gör underverk för både kropp och själ. De som äger en juicepress är nog mest benägna att göra sig ett glas apelsinjuice, men det finns faktiskt inga begränsningar angående vad du kan göra juice på.

Två varianter av juicepressar

Det finns två varianter av juicepressar. Den klassiska varianten är i form av en ”citruspress”. En sådan kan vara elektronisk eller manuell. En elektronisk citruspress har en kon som roterar. Du placerar citrusfrukten på konen och låter maskinen göra sitt jobb. Ofta är citruspressen automatisk i den meningen att konen börjar rotera automatiskt när du pressar frukten mot den.

Den andra varianten brukar kallas råsaftcentrifug. En sådan juicepress river först sönder frukten, bäret eller grönsaken i mycket små bitar. Sedan förs bitarna till sidorna av en centrifug. Juicen ”blåses” sedan ut ur centrifugen ner i en behållare. Restprodukten stannar kvar i själva centrifugen.

5 saker att tänka på

 • Vill du ha en citruspress eller en råsaftcentrifug? En råsaftcentrifug har ett mycket bredare användningsområde. Med en sådan kan du göra juice av såväl grönsaker som diverse frukter.
 • Vill du att det ska ingå en serveringskanna? Med en serveringskanna slipper du extra disk. Alla råsaftcentrifuger har en serveringskanna. En citruspress har i stället en pip genom vilken juicen rinner ut.
 • Är det viktigt att juicepressen är enkel att rengöra? Fruktkött och grönsaksrester kan vara besvärliga att få bort, särskilt om du inte sköljer bort dem direkt. De modeller som du enkelt kan plocka isär efter användning är enklast att rengöra.
 • Är det viktigt att juicepressen har droppstopp? Med droppstopp slipper du spill och fläckar. De flesta juicepressar har droppstopp, men om det är extra viktigt för dig så bör du kontrollera detta innan du gör ett köp.
 • Vill du ha flera hastigheter att välja mellan? Detta gäller bara råsaftcentrifuger. Med olika hastigheter får du ett större användningsområde för din maskin. Om du bara har en hastighet att använda kanske du inte har möjlighet att göra juice av hårdare grönsaker.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Braun juicemaskin
 • Två hastigheter
 • Enkel rengöring
 • Hög kapacitet

Braun juicemaskin

En utmärkt råsaftcentrifug för stora satser. Fruktköttsbehållaren rymmer hela två liter. Enkel att ta isär och rengöra. Med två olika hastigheter anpassar du pressningen efter frukternas eller grönsakernas konsistens.

1 390 kr
Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Waves juicepress
 • Tyst och kraftfull
 • Effektiv

Waves juicepress

Kraftfull juicepress som klarar av även de hårdaste grönsaker och frukter. Unik mekanism som gör att nästan all juice tas om hand. Motorn är mycket tystgående.

499 kr 599 kr
Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
C3 citruspress
 • För alla citrusfrukter
 • Automatisk start

C3 citruspress

Juicepress för citrusfrukter med automatisk start. Praktisk hällpip som gör att juicen hamnar direkt i glaset. Klarar även större citrusfrukter.

129 kr 199 kr
Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer juicepressar
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.