Tänk på det här när du köper keramisk kniv
  • En keramisk kniv är 10 gånger hårdare än en vanlig stålkniv, vilket gör att den slits betydligt mindre. Det bör man ta i beaktande när man jämför priserna med vanliga stålknivar.
  • Keramiska knivar behöver slipas betydligt mer sällan än vanliga stålknivar. Hur ofta slipar du dina knivar? Om det är något du brukar strunta i så är detta ett bekvämt val.
  • Keramiska knivar kan förstås används till mycket men är perfekt för kött, frukt och grönsaker. Tänk till exempel hur din slöa kökskniv brukar vara mot tomater och lök. En vass kniv gör detta köksarbete betydligt roligare.
  • Keramiska knivar är till för dig som har högkvalitetsprodukter i köket. Om du inte bryr dig så mycket om din matlagning kan en vanlig stålkniv räcka gott.

Du kan läsa mer om detta i köpguiden för Keramisk kniv

Andra rekommenderade produkter inom kategorin keramisk kniv
Keramisk kniv från Mastrad
Keramisk kniv från Mastrad
Mastrad har tillverkat en kniv som fungerar till mycket i köket. Eftersom bladet är 10 centimeter långt kan du använda den till grönsaker, kött och frukt. Tack vare det smidiga skyddet skadas den inte när den ligger i kökslådan.
Keramisk Allroundkniv från Satake Hi-Tech
Keramisk Allroundkniv från Satake Hi-Tech
Fantastiskt vacker, supervass och otroligt användbar keramisk allroundkniv från Satake. Den håller sig vass väldigt länge.