Kashima Kockkniv


Kategori: Kockkniv från KitchenTime
rating
Kashima Kockkniv

Kashima har gjort en enormt snygg och användbar kockkniv som garanterat blir din bästa kniv. Bladets kärna består av VG-10stål och täcks av 66 lager damaskusstål. Bladet finns både i 21 och 24 centimeter.

1 595 kr 1 995 kr Köp den hos KitchenTime
Tänk på det här när du köper kockkniv
  • Om kvalitetsknivar behandlas väl kommer de att vara skarpa långt mycket längre än vanliga kockknivar. De bör handdiskas och slipas. Du slipper därmed köpa nya knivar varje år, vilket kan vara fallet med lite billigare knivar.
  • Ett billigt sätt att få din kockkniv att hålla längre är att ha en bra förvaring. Passa på att köpa en magnetlist eller bra knivhållare så att kniven inte slits i kökslådan.
  • Bladets längd är viktigare än du tror. En lång kniv är nödvändigt om du ska skära i breda stekar eller stora grönsaker. Ska du skära ut mindre stycken behövs en mindre kniv då en lång kniv blir otymplig. En mellanstor och en liten kniv är en bra kombination.

Du kan läsa mer om detta i köpguiden för Kockkniv

Andra rekommenderade produkter inom kategorin kockkniv
Kockkniv från Kai
Kockkniv från Kai
Kais kockkniv är en högkvalitativ kockkniv som är ett måste i varje kök. Alla knivar från Kai är gjorda i Japan med stenhårda kvalitetskrav.
Keramisk kockkniv från Kyocera
Keramisk kockkniv från Kyocera
En hög keramisk kockkniv med 16 cm långt blad. En keramisk kniv håller sig vass längre och behöver inte slipas lika ofta. Högt handtag som ger plats för knogarna.