Enkla tips för att välja rätt köksmaskiner när du köper på nätet

Köksmaskiner

Det är många som älskar att laga mat och baka i köket, i varje fall om arbetet går smidigt. Med bra köksmaskiner kan du verkligen underlätta matlagning och bakning. Du automatiserar helt enkelt de mest mödosamma delarna av matlagningen eller baket. Inte sällan blir det slutliga resultatet bättre än om du hade genomfört alla moment för hand.

Olika typer av köksmaskiner

Den mest klassiska köksmaskinen är köksassistenten. En sådan består av en bunke och ett underrede i vilket det sitter en kraftfull motor. Med en köksassistent blir degen perfekt! Köksassistenten kan bearbeta mycket stora och tunga degar på kort tid. Bunken fungerar utmärkt som jäskärl för degen.

Matberedaren är kanske den näst mest klassiska köksmaskinen. En matberedare kan hacka, skära och blanda det mesta du stoppar i den. Normalt medföljer skärskivor, degkrok och ballongvisp. Att riva morötter, vispa grädde, hacka lök, blanda enklare degar och skära kryddor blir en enkel match med en matberedare. Alla matberedare har olika hastighetslägen.

Andra typer av köksmaskiner är bordsgrillar, fritöser, köttkvarnar, riskokare, ångkokare, våffeljärn, glassmaskiner och köksvågar.

5 saker att tänka på

 • Vilken kvalitet behöver du? Köksmaskiner finns i alla prisklasser. Priset står nästan alltid i direkt relation till kvaliteten.
 • När du handlar på nätet, undersök noga vilka regler som gäller för ångerrätt, returer och reklamationer. Notera särskilt eventuella kostnader för returer.
 • Vad kostar frakten eller är frakten kanske till och med gratis? Det är nästan alltid billigare att köpa köksmaskiner på nätet, men räkna alltid med frakten i dina jämförelser.
 • Undersök vilka garantier du har för din köksmaskin. Om du köper en köksassistent för flera tusen kronor vill du ju göra ett tryggt köp. För köksmaskiner med starka motorer bör du noga undersöka om du har en motorgaranti för produkten.
 • Se till att du får tillräckligt med information om produkten för att kunna göra ett bra köp. Du ska åtminstone kunna hitta de uppgifter som lämnas av tillverkaren samt eventuella skötselråd. Kan du ringa kundtjänst för att få reda på mer information om en viss köksmaskin?

3 butiker du bör överväga
Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Tretti.se
 • Fri frakt
 • Trygg handel

Tretti.se

Tretti.se är en av de största e-butikerna för köksmaskiner. Stort sortiment av maskiner och tillbehör för dina äventyr i köket. Fri frakt

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Netonnet
 • Mycket konkurrenskraftiga priser
 • Trygg handel

Netonnet

Netonnet är en av de största e-butikerna för köksmaskiner och vitvaror. Här hittar du det mesta i köksväg till bra priser. Enkelt att välja billig frakt. Tydliga köpvillkor.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Kitchenlab
 • Professionella kockverktyg
 • Köksmaskiner av högsta kvalitet

Kitchenlab

Kitchenlab är e-butiken för den mer krävande hemmakocken. Här finns bara de bästa köksmaskinerna och tillbehören från de mest kända tillverkarna.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer köksmaskiner
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Tretti
Tretti
Hos Tretti hittar du vitvaror och hushållsapparater till bra priser. Sortimentet är stort, och butiken utvaldes till Årets e-handlare 2011. Fri frakt gäller inom hela landet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer köksmaskiner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.