Enkla tips för att välja rätt kreatin när du köper på nätet

Kreatin

Precis som med protein är kreatin något som finns naturligt i kroppen och som hjälper kroppen att öka muskelvolymen och utveckla styrka, genom att förse musklerna med energi. Kreatin får vi i oss via vår föda som till exempel kött och fisk men för personer som tränar hårt för att öka mycket i muskelmassa så kan man behöva extra kreatin utöver det man får via födan.

Kreatin är, till skillnad från protein, alltså inte en byggsten för musklerna utan används snarare som bränsle för musklerna för att ge mer energi och uthållighet i träningen. Detta gör att man kan träna hårdare och längre, vilket i sig gör att man får ökad muskelmassa och blir uthålligare. Kreatinet har i sig en ganska liten påverkan på hur kroppen bygger muskler.

Kreatin är ett av de mest populära kosttillskotten för muskelbyggare och elitidrottare eftersom det är lagligt, ej dopingklassat och för att det ger önskad effekt. Det är dock inte att rekommendera för vanliga motionsidrottare och bör endast användas av fullt friska personer.

Man kan köpa kreatin i form av pulver eller kapslar och det är relativt billigt. Kreatinet kan företrädesvis köpas på nätet och man bör absolut köpa kända varumärken och från kända tillverkare.

4 saker att tänka på

  • Se till att kreatinprodukten du köper har hög andel kreatin.
  • Köp välkända märken och från välkända, svenska butiker. Ring gärna butiken och fråga om råd om du är osäker.
  • Kreatin behövs inte om du inte tränar väldigt tungt, till exempel tungt muskelbyggande eller elitidrottande.
  • Om du är ambitiös nog med din träning så tränar du förmodligen också långsiktigt - då bör du också köpa en större förpackning på en gång så sparar du inte bara pengar då produkten blir billigare per dos - du sparar även in fraktkostnad när du gör ett inköp, snarare än två!

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Creatine Monohydrate (Star Nutrition)
  • Mycket kreatin för pengarna
  • Känd tillverkare
  • Hög kvalitet

Creatine Monohydrate (Star Nutrition)

Creatine Monohydrate tillverkas av Star Nutrition som är en av de mest populära tillverkarna av kosttillskott för muskelbyggare och elitidrottare. Den har högt innehåll av kreatin och man får mycket kreatin för pengarna.

Priset gäller för förpackningen med 500 g kreatinpulver.

Ev. priser är från 2010-12-29 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Creatine Complete (Star Nutrition)
  • Populär
  • Bra mix av aktiva ämnen

Creatine Complete (Star Nutrition)

Creatine Complete är liksom Cellmass en mix av olika prestationshöjande kosttillskott varav kreatin är den viktigaste. Inte lika mycket kreatin för pengarna som Creatine Monohydrate men ger andra positiva effekter

Priset gäller för 500 g pulver

Ev. priser är från 2010-12-29 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Cellmass (Arctic Berry)
  • Testvinnare

Cellmass (Arctic Berry)

Cellmass är en produkt som är en mix av olika prestationshöjande ämnen, varav ett är kreatin. Den är lite dyrare än rent kreatin men hjälper även till med återhämtningen.

Priset gäller för 800 g pulver

Ev. priser är från 2010-12-29 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer kreatin
Hälsokostgrossisten
Hälsokostgrossisten
På TopFormula är man mån om sina kunders välmående och hälsa. Detta återspeglas i det breda sortimentet, som innehåller allt ifrån vitaminer och antioxidanter till produkter för viktminskning. Alla varor är kvalitetskontrollerade, och kundtjänsten håller hög klass för att du ska kunna vara så välinformerad som möjligt.
Sporttema
Sporttema
Sporttemas tanke är att till förmånliga priser kunna erbjuda sina kunder toppklassiga träningsredskap. Det ska vara enkelt och tryggt att handla, så företaget har hela 30 dagars öppet köp, snabba leveranstider, 3 års garanti samt en "lägsta pris"-garanti.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kreatin? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.