Enkla tips för att välja rätt läppkonturpennor när du köper på nätet

Läppkonturpenna

En läppkonturpenna appliceras främst runt din läppkontur, för att få en skarp markering och för att få läppstiftet att sitta bättre. Pennan kan också användas för att fylla i hela läppen och ligga som bas under ett stift, glans eller bara som det är. En läppkonturpenna på hela läppen är ett hett tips för dig som vill ha matta, snygga läppar! Färgen är naturligtvis viktigast att tänka på när du väljer penna.

Om du ska använda din läppkonturpenna tillsammans med ett läppstift är det jätteviktigt att pennan och stiftet har samma nyans, annars syns pennan som en kontur runt läpparna, och det är inte snyggt! Du behöver alltså flera olika nyanser på din läppkonturpenna om du vill använda penna med läppstift av olika färg. Läppkonturpennan är också snygg som den är och kan användas för att fylla i hela läppen. Välj då en färg du gillar och som är ganska skarp, den blir lite mildare i tonen när du applicerar den.

Det är viktigt att du följer läpplinjen när du applicerar pennan, annars finns risk att du ser ut som en clown! Du kan dock variera hur du följer konturen i hur stora läppar du vill ge intryck av. För en förstorande effekt, följ läppkonturen precis utanför den naturliga linjen. För förminskad, lite tunnare effekt kan man istället välja att följa konturen precis innanför läpplinjen.

5 saker att tänka på

 • Om du ska använda pennan med ditt läppstift är det viktigt att färgerna går ton-i-ton, för att du inte ska få en markerad kontur längs läppen.
 • Välj en penna som är lätt att vässa riktigt skarp. Med en skarp penna får du ett mer förfinat resultat och det är dessutom mycket lättare att använda en skarp penna.
 • En läppkonturpenna är också fin att fylla hela läppen med, som den är eller som bas under ett läppstift. Att fylla hela läppen gör att stiftet håller längre.
 • Det är klokt att investera i ett par olika konturpennor, som matchar olika läppstift, för bästa möjlighet till variation.
 • Ett hett tips är att prova en färgskarp konturpenna, fylla hela läppen och direkt applicera gloss. Supersnyggt och glansigt resultat!

3 konturpennor du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
bareMinerals Natural Lipliner
 • 100% naturliga ingredienser
 • Intensiv färg som ger ett hållbart reultat
 • Många nyanser att välja mellan

bareMinerals Natural Lipliner

En vårdande läppenna i många, härliga varianter. Intensiv färg som ger ett långt, hållbart resultat!

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
IsaDora Perfect Lipliner
 • Mycket prisvärd penna
 • Lätt att använda och vässa

IsaDora Perfect Lipliner

En mycket prisvärd och enkel läppkonturpenna som håller ditt läppstift på plats. Används med fördel över hela läppen innan du applicerar ditt läppstift.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Lip liner från Yves Saint Laurent
 • Enkel och smidig

Lip liner från Yves Saint Laurent

En klassisk läppkonturpenna i många härliga nyanser. Klassisk design som är lätt att vässa och skapa en fin läppkontur. Ger ett hållbart resultat.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer läppkonturpennor
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer läppkonturpennor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.