Enkla tips för att välja rätt läppstift när du köper på nätet

Läppstift

Att välja rätt läppstift är inte alltid lätt! Numera finns skira, matta, krämiga varianter och många olika färger och nyanser, hur ska man veta vad man ska välja? Här följer några råd för vad du bör tänka på när du väljer läppstift.

Läppstift användes redan under antikens Egypten och är sedan länge en accepterad och välanvänd skönhetsprodukt runt om i världen. Läppstiften vi idag känner till, som tillverkas baserade på bivax, uppfanns i Frankrike 1883. Sedan des har utbudet ökat kraftigt och idag finns en mängd olika märken och utformningar av läppstift.

När du väljer läppstift ska du framförallt tänka på vilket resultat du vill uppnå. Om du vill uppnå fylliga, färgstarka läppar, behöver du ett krämigt läppstift med en intensiv färgton. Vill du snarare ha en matt, elegant ton, bör du välja ett matt läppstift. Vill du behålla och förstärka din naturliga färg bör du välja ett s.k. Liptint, som färgar utan att vara heltäckande.

Nästa steg är att hitta en nyans du trivs med, vilket kan vara lite svårt när du handlar på nätet och inte kan prova dig fram på samma sätt som i butik. Ett bra råd är dock att om du har en ljus och solkänslig hy passar du förmodligen i lite kallare nyanser, röd med en underton av blå, t.ex. En lite mörkare, mindre solkänslig hy passar bättre i lite varmare toner.

5 saker att tänka på

 • Välj läppstift efter vilket resultat du önskar uppnå. Önskar du fylligare läppar, välj ett krämigt och färgintensivt läppstift. För mer lugn oh elegans, välj ett läppstift med en matt ton.
 • Om du har en tendens att få torra läppar, se till att välja ett läppstift som också återfuktar, så blir du inte lika lätt torr.
 • Liptint är ett bra alternativ för dig som vill framhäva och förstärka din naturliga färg. Liptint ligger någonstans mellan läppstift och läppglans.
 • En ljus hy passar oftast bättre i färger med en kall underton i läppstiftet, medan varmare nyanser passar en lite mörkare hy bättre.
 • Att fixera läppstiftet med en läppenna är ett bra tips för att få läppstiftet att sitta kvar längre.

3 märken du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
IsaDora Perfect Moisture Lipstick
 • Passar torra läppar bra
 • Ett fantastiskt fylligt resultat
 • Ultimata läppstiftet för både jobb och fest

IsaDora Perfect Moisture Lipstick

Ett krämigt och vackert läppstift som finns i många olika nyanser. Har en återfuktande verkan och passar därför bra även för torra läppar. Ger ett fint skimmer!

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
DuWop Lip Mousse
 • Fylligt och återfuktande på samma gång
 • Intensiv nyans

DuWop Lip Mousse

Ett nytt, roligt mellanting mellan läppstift och läppglans som ger dina läppar en fyllig och glansig ton. Återfuktar och skapar en fyllig, mousseliknande känsla.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Apoliva läppstift
 • Tillverkat av endast milda råvaror

Apoliva läppstift

Ett fantastiskt läppstift, helt fritt från parfym och tillverkat av milda råvaror. Perfekt för dig med känslig eller mycket känslig hy! Verkar vårdande och mjukgörande samtidigt som du ger dina läppar en fyllig och fin färg.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Märken som säljer läppstift
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga märken

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer läppstift? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler läppstift?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området läppstift.