Enkla tips för att välja rätt laptops när du köper på nätet

Bärbar dator / laptop

På marknaden finns det i dag ett stort urval av laptops. Det är inte särskilt lätt att som glad amatör veta vilken man ska välja. Det finns såväl billiga som dyrare alternativ, något som bland annat beror på datorns prestanda men även på storleken, designen och utseendet. Vilken typ av laptop du väljer beror på hur du har tänkt att använda datorn och vilka specifika krav du har.

PC-laptops kan variera mycket i pris. Du kan exempelvis hitta en Mini-PC från Asus för strax över 2000 kronor, eller en kraftfullare PC av märket Sony Vaio för drygt 29 000 kronor. Självklart finns det också ett stort urval av PC-datorer däremellan. När det kommer till Macbook ligger den billigaste på ungefär 9 000 kronor, och den dyraste går på närmare 23 000 kronor.

4 saker att tänka på

  • Prestanda: Om du vill använda datorn för spel och film kan du klara dig med en enklare processor, men du behöver då i stället ett bättre grafikkort. Om du däremot vill surfa eller jobba på datorn, kan det vara bättre med en mer kraftfull
  • Storlek: Vill du till exempel se på film är det viktigt att skärmen är lagom stor. Om du snarare vill använda din laptop i skolan eller på jobbet, kanske det är viktigare om den är liten och smidig.
  • Batteritid: En del datorer är extra strömsnåla och har ett batteri som kan fungera i upp till 12 timmar, medan andra bara fungerar i någon timme. Är man ute och reser mycket kan du behöva en dator med extra lång batteritid, men om du anvä
  • Pris: Även om det skiljer sig lite i pris mellan olika varianter så kan man enkelt säga att mini-pc är billigast, pc-laptop mittemellan och Macbooks dyrast.

3 varianter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Macbook Pro 15”
  • Mycket lätt att använda
  • Vacker design

Macbook Pro 15”

En riktigt snabb och kraftfull Macbook, som trots sin prestanda är mycket smidig och lätt. Lämpar sig för såväl vardagssurf som avancerad bildredigering och liknande.

19 449 kr
Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Toshiba Satellite
  • Mycket dator för pengarna

Toshiba Satellite

En kraftfull underhållningslaptop med bra processor. Denna laptop har en skärm på 15 tum samt 500 GB lagringsutrymme. Den är perfekt för spel, film och grafisk redigering.

4 999 kr
Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
ASUS Eee PC
  • Mycket liten, lätt och smidig
  • Billig!

ASUS Eee PC

En liten och praktisk mini-PC som passar utmärkt för surf och bloggning. Enkel att ha med i väskan på såväl tåg- som bussresan.

2 490 kr
Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer laptops
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Apple Store
Apple Store
Apple Store är Apples egen nätbutik för försäljning av Apple-produkter. Här hittar du Appels hela sortiment och tillbehör till datorer, telefoner m.m. Är du ute efter en Apple-produkt hittar du den garanterat här!
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dell
Dell
Dell tillverkar och levererar datorer till privatpersoner, offentlig sektor och företag. De strävar efter att ligga i den tekniska utvecklingens framkant och tillhandahålla teknik för människor som de kan använda till att förverkliga sina drömmar. Beställ din Delldator direkt på deras hemsida.
Misco
Misco
Misco (före detta Dabus Dataprodukter AB) säljer datortillbehör över nätet och via postorder. Här finns ett sortiment med över 190 000 artiklar som tillhör datorer och tillbehör, du hittar enkelt det du behöver här och får dina artiklar hemskickade med snabb leverans. Misco strävar efter att bli ledande nätbutik inom branschen och hemsida står under ständig utveckling.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer laptops? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler laptops?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området laptops.