Enkla tips för att välja rätt linsvätskor när du köper på nätet

Linsvätska

Linsvätska är något man behöver köpa när man har kontaktlinser som tex månadslinser eftersom det behövs för att rengöra och desinficera linserna. Linsvätskan är också det man sätter linserna i under natten för att de ska behålla samma skärpa och kvalitet över hela månaden.

Om man undviker att tvätta linserna med linsvätska så blir resultatet snart att dina ögon blir irriterade av linserna.Det är heller inte rekommenderat att använda vanligt kranvatten för att tvätta linserna eftersom det kan finnas bakterier i vattnet som kan ge dig ögonsjukdomar.

Linsvätska är en förbrukningsvara på samma sätt som kontaktlinserna och är minst lika lätt att köpa. Det gäller bara att veta vilken typ av linsvätska du behöver köpa, om du har mjuka kontaktlinser etc. Du bör börja med att fråga din optiker om vilken typ av linsvätska du bör ha, eller inte ha.

3 saker att tänka på

  • Om du är osäker på vilken typ av linsvätska du behöver så bör du kontrollera detta med din optiker.
  • Köp en större förpackning på en gång så blir det inte bara billigare per centiliter, det blir också billigare eftersom du sparar in fraktkostnad då du ju köper mer sällan. Av samma anledning kan det också vara värt att köpa flera flaskor på en gång.
  • Glöm inte att köpa en miniförpackning med linsvätska som du kan ha på resor. 100 ml eller mindre är att föredra då du kan ha den i handbagaget på flyget.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
EasySept från Bausch & Lomb (120 ml)
  • Mycket effektiv rengöring
  • Känt märke
  • Utan konserveringsmedel

EasySept från Bausch & Lomb (120 ml)

EasySept är en linsvätska från välkända Bausch & Lomb som effektivt rengör linserna med hjälp av peroxid men som är utan konserveringsmedel.

Priset gäller för 120 ml.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Extend från Consol (120 ml)
  • Billigast
  • Mild
  • Effektiv

Extend från Consol (120 ml)

Extend från Consol tillhör marknadens billigaste linsvätskor. Den är mild men effektiv.

Priset gäller för 120 ml.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Opti-Free RepleniSH (120 ml)
  • Ger extra komfort

Opti-Free RepleniSH (120 ml)

Opti-Free RepleniSH är en nyhet från Danmark som rengör dina linser extra bra och ger extra komfort.

Priset gäller för 120 ml.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer linsvätskor
Lensia
Lensia
Hos Lensia finns ett grymt utbud av linser från både svenska och internationellt erkända leverantörer och tillverkare. Här hos Lensia är målet att du ska hitta precis vad du letar efter och kunna köpa de linser som passar just dig. Därför är utbudet omfattande och priserna goda.
LensOn
LensOn
Här hos LensOn erbjuds du som kund ett stort utbud av kontaktlinser till riktigt fina priser. Kontaktlinserna är tillverkade av erkända företag och håller hög kvalité, så att du som kund ska bli riktigt nöjd med ditt köp. Här erbjuds du också snabba leveranser och god kundservice.
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Mister Spex
Mister Spex
Hos Mister Spex hittar du ett enormt brett sortiment av glasögon, linser och tillhörande produkter. Att handla här är precis lika säkert och tryggt som att handla hos din lokala optiker, men med en stor fördel: priset. Mister Spex har en välutvecklad och kompetent kundservice som gladeligen svarar på eventuella frågor kring din beställning.
Netlens
Netlens
Netlens är företaget för dig som vill beställa kontaktlinser snabbt och bekvämt via nätet. Netlens har ett stort utbud av linser av alla de slag, för att du ska hitta det optimala för dina ögon. Här kan du också få tips och råd på vad du bör tänka på då du väljer linser.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Synfel
Synfel
På Synfel.se hittar du alltid ett brett och kvalitativt sortiment av linser och glasögon i alla dess former. Företaget har hängt med sedan 2006 och har därför hunnit etablera sig med ett väl tilltaget och nöjt klientel. De linser, linsvätskor med mera som säljs är givetvis kontrollerade - att beställa hos Synfel.se är med andra ord precis som att gå till optikern, men mer prisvärt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer linsvätskor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.