Enkla tips för att välja rätt lip sealers när du köper på nätet

Lip sealer (läppstiftsfixering)

Har du hittat både din favoritpenna, läppstift och kanske gloss, men har problem med att färgen trots alla konstens regler lätt flyter ut och ”blöder”? Lösningen för dig är en s.k. lipstick sealer! En helt transparent produkt som du applicerar sist på läpparna, efter att penna och stift är på plats. Applicera en tunn linje längs läppens ytterkanter. Färgen fixeras och rinner inte ut, en helt säker makeup!

Produkten är ett sätt att hålla läppstiftet på sin plats, men gör främst inte att färgen håller lägre. Du kan alltså behöva fyll i dina läppar under dagen även om du använder sealer. Fyll då bara själva läppen och undvik kanterna, de sitter där de ska! Det är alltså inte riktigt någon idé att fylla hela läppen med sealer heller. Dessutom finns det risk att du får torrare läppar om du fyller i hela läppen med sealer.

Om du inte vill använda sealer finns det förstås andra tips för att få färgen på dina läppar att hålla längre. Att använda läppenna under ditt stift eller glans gör att färgen håller längre och konturerna blir snyggare. Det finns också något som kallas lipstain, som är en vattenfast läppstift-variant som ska sitta bättre än vanligt läppstift.

5 saker att tänka på

  • En lipstick sealer är en jättebra komplement för dig som vill få din läppmakeup att hålla längre och inte ”blöda”.
  • Tänk på att bara måla längs läppens ytterkanter, det är där produkten ska göra nytta.
  • Lipstick sealer är helt rätt produkt för dig som är van att måla läpparna! Är du nybörjare skulle jag kanske hellre rekommendera att du börjar med läppenna och läppstift, det räcker alldeles tillräckligt för att få färgen att sitta i början.
  • För dig som är van att måla läpparna, prova även lipstain, en vattenfast variant av läppstift.
  • Det finns risk att din sealer torkar ut dina läppar, undvik denna produkt om du har riktigt känslig hy.

2 varianter du bör överväga
Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Lipstick sealer från Kicks
  • Effektiv produkt som fungerar

Lipstick sealer från Kicks

En fantastsikt effektiv produkt som håller ditt läppstift på plats och hindrar det från att ”blöda”. Appliceras längs läpplinjen, mycket hållbart resultat.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star2 9470edd03596bfffab09d000235bace65389bbfc5f749d4f40eb0a7f3ef050d9
Läppstift som alternativ till läppstiftsfixering
  • Alternativ till läppstiftsfixering

Läppstift som alternativ till läppstiftsfixering

Detta är inte ett läppstiftsfixering utan ett mycket hållbart läppstift som sitter riktigt länge. Ett kul alternativ för dig som är van att använda läppstift och vill prova ett mer hållbart alternativ. På så sätt ett alternativ till läppfixering.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer lip sealers
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer lip sealers? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.