Enkla tips för att välja rätt månadslinser när du köper på nätet

Månadslinser

Månadlinser är en typ av kontaktlins som används två till fyra veckor. Du tar ut linserna varje kväll, rengör dem och förvarar dem i linsvätska över natten, och sätter in dem igen nästa morgon. När användningstiden gått ut slänger du linserna och byter ut dem mot ett nytt par.

Månadslinser är billigare än till exempel endagslinser, som du byter ut varje dag. Kontaktlinser överhuvudtaget är ofta betydligt billigare att köpa på nätet än i en butik, linser av exakt samma märke går ibland att hitta för nästan halva priset. Det beror bland annat på att nätbutikerna har stora lager, och att de enbart är inriktade på försäljning. Ofta kan de leverera linserna direkt till brevlådan inom en eller två dagar.

Månadslinser finns i ett stort antal varianter. Det finns bland annat toriska linser som korrigerar för astigmatism och multifokala eller progressiva linser för åldersynthet. Det finns också linser med ”inbyggda komfortdroppar” för personer med torra ögon, och silikonhydrogellinser som släpper igenom extra mycket syre. Mer avancerade typer av månadslinser är dock vanligtvis dyrare.

Även om man beställer linser på nätet måste du fortfarande besöka en optiker för att veta vilken styrka du ska ha på linserna. Socialstyrelsen rekommenderar att du undersöker ögonen hos en optiker en gång per år. Även om priserna oftast är lägre på nätbutiker kan de fortfarande variera kraftigt mellan olika butiker och över tid. Det är därför bra att alltid jämföra priserna mellan olika butiker innan du köper. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en prisjämförelsesida, till exempel Alltomlinser.se.

3 saker att tänka på

  • Man kan spara upp till halva priset genom att köpa månadslinser på nätet istället för hos en optiker!
  • Månadslinser blir billigare i längden än endagslinser, men kräver lite mer skötsel.
  • På grund av olika typer av promotions och marknadsföringsåtgärder så kan priserna vara olika beroende på vilken sida du använder för att hitta till linsbutikerna. Avsändaren spåras då med hjälp av cookies (en fil som lagras på din dator). Inte alla butiker använder sig av detta dock, men det kan vara värt att känna till om priserna verkar skilja sig från dag till dag.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
PureVision
  • Hög komfort
  • Kan andas när du sover

PureVision

PureVision var den första kontaktlinsen av ett silikonhydrogelmaterial. Linsen kan bäras dygnet runt i upp till trettio dagar.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Biomedics 55 Evolution
  • Ger bättre synskärpa i mörker

Biomedics 55 Evolution

Biomedics 55 Evolution är en månadslins med en asfärisk form som ger bättre synskärpa. Det är en vidareutveckling av Ocular Sciences äldre lins Biomedics 55.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Acuvue Advance
  • Skyddar mot UV-strålning
  • Håller ögat fuktigt

Acuvue Advance

Acuvue Advance är en silikonhydrogellins som kan bäras i upp till två veckor. Linserna innehåller ett tårsubstitut som återfuktar ögat och gör att linserna känns bekväma. Linsen är mer av en veckolins än en månadslins dock.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer månadslinser
Lensia
Lensia
Hos Lensia finns ett grymt utbud av linser från både svenska och internationellt erkända leverantörer och tillverkare. Här hos Lensia är målet att du ska hitta precis vad du letar efter och kunna köpa de linser som passar just dig. Därför är utbudet omfattande och priserna goda.
LensOn
LensOn
Här hos LensOn erbjuds du som kund ett stort utbud av kontaktlinser till riktigt fina priser. Kontaktlinserna är tillverkade av erkända företag och håller hög kvalité, så att du som kund ska bli riktigt nöjd med ditt köp. Här erbjuds du också snabba leveranser och god kundservice.
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Mister Spex
Mister Spex
Hos Mister Spex hittar du ett enormt brett sortiment av glasögon, linser och tillhörande produkter. Att handla här är precis lika säkert och tryggt som att handla hos din lokala optiker, men med en stor fördel: priset. Mister Spex har en välutvecklad och kompetent kundservice som gladeligen svarar på eventuella frågor kring din beställning.
Netlens
Netlens
Netlens är företaget för dig som vill beställa kontaktlinser snabbt och bekvämt via nätet. Netlens har ett stort utbud av linser av alla de slag, för att du ska hitta det optimala för dina ögon. Här kan du också få tips och råd på vad du bör tänka på då du väljer linser.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Synfel
Synfel
På Synfel.se hittar du alltid ett brett och kvalitativt sortiment av linser och glasögon i alla dess former. Företaget har hängt med sedan 2006 och har därför hunnit etablera sig med ett väl tilltaget och nöjt klientel. De linser, linsvätskor med mera som säljs är givetvis kontrollerade - att beställa hos Synfel.se är med andra ord precis som att gå till optikern, men mer prisvärt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer månadslinser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.