Enkla tips för att välja rätt mascara när du köper på nätet

Mascara

En mascara i sminkväskan är ett ofta en absolut självklarhet i sminkväskan, många kvinnor hävdar att det är den allra viktigaste och mest grundläggande makupen de använder. Den vanligaste färgen på en mascara är svart, men det finns också en hel del andra färger på marknaden. När du väljer mascara är det viktigt att du tänker på vilket resultat du vill ha, önskar du fylligare, längre eller mer volym på dina ögonfransar?

Vad som avgör resultatet av din mascara beror mest av hur borsten ser ut. En mascaraborste som är tät mellan borsten ger mycket volym, tjocka fransar och ett fylligt intryck. En glesare borste förlänger fransarna och separerar dem. Det ger ett lite enklare och mer naturligt resultat. Viktigast att komma ihåg när du köper en mascara är alltså att titta på hur borsten ser ut.

Hur och var du använder din mascara påverkar också resultatet och intrycket. Om du målar både övre och undre fransarna med mascara ger du dina ögon ett större och öppnare intryck. Var dock försiktig med att måla de undre fransarna för mycket, det kan se klumpigt ut och dessutom framhäva mörka ringar under ögonen. Satsa på en förlängande mascara med en mindre tät borste till de undre fransarna.

Mascara finns både som vattenfast och vattenlöslig. Den vattenfasta mascaran sitter längre och ”fäller” eller rinner inte om du t.ex. svettas eller gråter. Men tänk på att den vattenfasta mascaran också är svårare att få bort och sliter mer på fransarna. Kanske kan det vara en bra investering att ha både en vattenfast och en vattenlöslig mascara, för att vara rädd om fransarna.

5 saker att tänka på

 • Välj mascara efter vilket resultat du vill ha. Fylliga fransar med mycket volym eller en förlängande, mer naturlig look kräver två olika typer av mascara.
 • Viktigast för resultatet är hur mascaraborsten ser ut. Ju mer volym och fyllighet, desto tätare borste behöver du. En nyhet på marknaden är gummiborstar, som ger ett förlängande och separerande resultat.
 • Om du har ljusa naturliga toner på hud och hår kan en svart mascara se väldigt skarp ut. Satsa då istället på en mörkbrun mascara, för ett framhävande men mer naturligt resultat.
 • En vattenfast mascara sitter bättre, men det sliter också mer på fransarna att få bort den. Överväg att införskaffa både en vattenfast och en vattenlöslig mascara, för att skona dina fransar.
 • Har du testat de senaste mascarorna som innehåller glitter? Det kan ge en ny, häftig look som är väl värd att testa!

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Max Factor False Lash Effect Mascara
 • Fantastiskt fylligt resultat
 • Håller vad den lovar
 • Otrolig volym samtidigt som den separerar varje ögonfrans

Max Factor False Lash Effect Mascara

Max Factor har många mascaror at välja på, det här är deras senaste modell med den största borsten någonsin! Med et enda drag över fransarna får du en enorm fyllighet, som du hittills bara kunnat drömma om!

132 kr 149 kr
Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Clarins Wonder mascara
 • Ger fin längd och glans
 • Stadig hållbarhet
 • Naturliga ingredienser som skonar hud, ögon och fransar

Clarins Wonder mascara

I Clarins Wonder-serien ingår mascaror för både volym och längd. Här är ett exempel på en mascara som ger långa, fina fransar har en hållbarhet som räcker hela dagen. Ger också fransarna glans och smidighet. Finns i flera färger.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Blinc Mascara från Eleven.se
 • Mycket beprövad mascara som håller vad den lovar
 • Skonsam

Blinc Mascara från Eleven.se

Det perfekta alternativet för dig som har känslig hy! En speciell teknik gör att mascaran effektivt sluter sig runt varje frans och sitter stadigt hela dagen, samtidigt som du lätt tvättar bort den med vanligt vatten. Beprövad mascara som håller vad den lovar.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer mascara
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mascara? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler mascara?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området mascara.