Enkla tips för att välja rätt mat och dryck när du köper på nätet

Mat och dryck

Sedan några år tillbaka kan vi beställa mat och dryck på nätet. Då handlar det inte om catering utan om hemkörning av matkassar, middagar och liknande. Det finns många företag som erbjuder hemleverans av mat och dryck. Till exempel kan du välja att få färdiga matkassar med middagsmat levererade en gång i veckan eller varannan vecka. Om du bor i någon av storstäderna kan du även handla på nätet precis på samma sätt som i en riktig mataffär, med skillnaden att du inte behöver ta dig till affären, stå i kö och bära hem dina varor.

Fördelar med att handla mat och dryck på nätet

Det finns många fördelar med att handla mat och dryck på nätet. För det första sparar du tid. En normal vecka spenderar många av oss flera timmar i mataffärer. Du frigör tid som du kan lägga på andra, roligare saker. På nätet kan du dessutom handla när du vill. Det finns inga öppettider att hålla reda på.

För det andra är det mycket smidigt att göra inköpen på nätet. I stället för att gå runt med kundvagnen i mataffären och leta efter varor behöver du bara göra en sökning och klicka på de matvaror du vill ha. Då läggs de automatiskt i den virtuella kundvagnen. När du är nöjd med din beställning är det bara att skicka iväg ordern.

Nackdelar med att handla mat på nätet

En nackdel med att handla mat på nätet är att du får betala lite extra för servicen. Hur stor matleverantörens påslag är beror på vilken typ av tjänst det handlar om. Hemleverans av matkassar som plockas i en mataffär kostar inte många kronor. För färdiga kassar med välplanerade recept för ett visst antal middagar varje vecka får du räkna med ett lite större påslag.

En annan nackdel är att du måste vara hemma för att ta emot leveransen. Normalt får du bra information om när leveransen förväntas ske, men det kan ändå kännas som en begränsning att du måste vara hemma vid en viss tidpunkt.

3 saker att tänka på

  • Att köpa mat på nätet innebär ofta att du behöver vara hemma när maten levereras, men det gäller inte alla leveranser.
  • När du köper matvaror och matkassar så undviker du ofta impulsköpen och sparar på så sätt pengar.
  • Att köpa färdiglagad mat från nätet innebär att du ofta också kan se maten och menyn på nätet med uppdaterade bilder och priser.

3 webbsidor du bör överväga
Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Nätlivs - mat och dryck
  • Du kan beställa allt från mjöl till diskmedel
  • Låg leveransavgift

Nätlivs - mat och dryck

Nätlivs är en fullsorterad mataffär på nätet. Du handlar genom att klicka på matvaror och lägga till dem i en virtuell varukorg. Du betalar med kort direkt på sajten eller mot faktura. Sedan levereras dina matvaror hem till din dörr.

Ev. priser är från 2012-03-21 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
OnlinePizza
  • En helt gratis tjänst att använda
  • Snabba leveranser
  • Ett bra alternativ när man inte orkar eller kan laga mat

OnlinePizza

OnlinePizza är den perfekta tjänsten för dig som tycker om pizza och vill ha den extra lyxen att få pizzan levererad hem till dörren. Många av de restauranger som är anslutna till OnlinePizza har även andra maträtter för hemleverans.

Ev. priser är från 2012-03-21 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Linas Matkasse - mat och dryck
  • Smidig lösning på middagsproblemet
  • Fräscha råvaror och spännande recept

Linas Matkasse - mat och dryck

Linas Matkasse var en av de första leverantörerna av färdiga matkassar och har fått genomgående höga betyg av sina kunder. Du väljer mellan tre olika typer av middagskassar som du får levererade ända hem till dörren.

Ev. priser är från 2012-03-21 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Webbsidor där man kan köpa mat och dryck
Linas Matkasse
Linas Matkasse
Linas Matkasse är ett företag som levererar färdiga matkassar med ingredienser till färdigkomponerade, hälsosamma middagar. Slipp allt strul med att handla mat och få middagen klar före Bolibompa, med Linas Matkasse får du maten levererad direkt till dörren med goda recept för en hel vecka som sedan bara är att följa. Ett vinnande och både kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att handla mat.
Middagsfrid
Middagsfrid
Middagsfrid är ett företag som levererar färdiga matkassar med goda och nyttiga recept för 4 personer. Med Middagsfrids hjälp får du maten levererad direkt till dörren och slipper alt krångel med att själv planera och handla mat. Middagsfrid erbjuder matkassar med tre eller fem måltider, och hemleveransen sker sön-tis, 17-22, lite beroende på var i landet du bor.
OnlinePizza.se
OnlinePizza.se
Företaget Onlinepizza vill göra det så enkelt och smidigt som möjligt att beställa hämtpizza. Onlinepizza samarbetar med nästan 900 pizzerior runt om i landet, och här kan du enkelt göra en beställning på den pizza du vill ha utan att behöva ringa till en eller kanske till och med flera pizzerior för att hitta rätt. När du sedan beställt ser du via hemsidan hur lång tid det är kvar tills pizzabudet ringer på din dörr och levererar rykande nylagade pizzor.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mat och dryck? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler mat och dryck?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området mat och dryck.