Enkla tips för att välja rätt matberedare när du köper på nätet

Matberedare

En matberedare är oumbärlig i köket. I stället för att skiva, hacka (inte minst lök!) och blanda olika livsmedel för hand behöver du bara välja rätt verktyg och sedan sätta på matberedaren. Du sparar tid och en hel del disk genom att använda en matberedare.

Tre typer av matberedare

Den klassiska matberedaren har sett likadan ut sedan den uppfanns. Den har en maskindel, en roterande skål samt plats för diverse verktyg för att du enkelt ska kunna riva, skiva, blanda och hacka olika matvaror. Du kan också använda den klassiska matberedaren för att blanda mindre degar.

I tillägg till den klassiska matberedaren kan du även sondera i utbudet av matberedare som har blenderfunktioner. Med en sådan matberedare kan du till exempel göra smoothies och krossa is. En tredje typ av matberedare är den som saknar en roterande skål. I stället placerar du trummor av olika slag direkt på skärmekanismen. Du får ut ditt färdiga resultat direkt i den skål eller tallrik du placerar nedanför trumman. Den bästa lösningen om du vill undvika disk!

Allmänna råd när du ska köpa matberedare

Det finns några saker du bör tänka på innan du väljer matberedare. För det första bör du känna till att en matberedare kan göras i princip hur avancerad som helst. Ju fler funktioner matberedaren har, desto mer kostar den. De flesta av oss behöver inte särskilt många funktioner.

En annan sak att tänka på är hur matberedaren fungerar rent tekniskt. En klassisk matberedare tar en del plats och har flera delar som måste diskas. En matberedare utan skål är enklare att använda, men har ofta en betydligt lägre kapacitet. En matberedare med inbyggda blenderfunktioner är utmärkt om du ofta gör smoothies eller drinkar, men samtidigt kanske den inte är lika användbar för de vanligare momenten.

En tredje sak som är viktig att fundera på är hur stark motorn ska vara. Ju billigare matberedare, desto mindre kraftfull motor. Om matberedaren har en stark motor kan du vara säker på att den kan hantera större degar och olika former av ”hårda” livsmedel.

5 saker att tänka på

 • Är det viktigt att matberedaren tar liten plats? Ju större användningsområde desto större plats tar matberedaren. Det naturliga alternativet är en stavmixer.
 • Vill du kunna göra smoothies och blanda drinkar? För dessa ändamål är en matberedare med blenderfunktion utmärkt.
 • Hur många olika verktyg behöver du? Med många olika verktyg kan du använda matberedaren för såväl bakning som matlagning.
 • Vilken typ av matberedare vill du ha? Den vanliga modellen fungerar för de flesta behov. Behöver du inte den största effekten kan du välja en modell med utbytbara trummor. För utökat användningsområde bör du välja en matberedare med en extra stark motor. Då kan du även använda maskinen för att krossa is, till exempel.
 • Vill du ha en allt i ett-maskin eller kan du stå ut med att behöva plocka ihop och plocka isär matberedaren? En komplett matberedare innehåller flera delar som måste rengöras var för sig. En blender eller en stavmixer är betydligt enklare att rengöra.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Krups matberedare
 • Stark motor
 • Stor plastskål
 • LCD-display

Krups matberedare

Med en motor på hela 1100W är det få livsmedel som Krups matberedare inte klarar av. Plastskålen rymmer hela 3,5 liter. LCD-display och åtta olika tillbehör.

3 190 kr
Ev. priser är från 2012-10-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Optistore hushållsmixer
 • Kraftfull
 • Fem hastigheter

Optistore hushållsmixer

Kraftfull mixer med en motor på hela 700W. Fem hastigheter att välja mellan. Ergonomisk och stilren design. Två tillbehörsskivor medföljer.

Ev. priser är från 2012-10-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Bosch matberedare
 • Stor skål
 • Många tillbehör

Bosch matberedare

Bosch matberedare har en kraftfull motor (700W), en stor skål och två hastigheter (inklusive momentläge). Många tillbehör medföljer.

Ev. priser är från 2012-10-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer matberedare
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer matberedare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler matberedare?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området matberedare.