Enkla tips för att välja rätt medel mot akne när du köper på nätet

Medel mot akne

Akne beror på en överproduktion av talg i huden som täpper igen porerna och resulterar i inflammation. Tendenser till fet hy och akne är till största delen ärftligt men det finns mycket du kan göra för att reducera och förebygga akne. Medel mot akne finns i många varianter för dig med mild till lindrig akne, det hittar du både på nätet och i butik. För dig med riktigt allvarlig akne kan du behöva komplettera med en medicinsk behandling. Om detta rådfrågar du din läkare.

Vanliga medel mot acne är en lösning eller en kräm som hjälper till att torka ut porerna och minska produktionen av talg. Dessa appliceras över det irriterade området och får verka över natten. Det finns också täckande krämer och consealers som verkar uttorkande mot akne.

En god hygien är naturligtvis också en god grund för att förebygga akne, även om akne beror mycket av ärftlighet också. Var noga med att rengöra huden dagligen med en bra ansiktsrengöring och återfukta huden med en bra hudkräm efteråt. Undvik att använda tvål. Faktum är att när du torkar ut huden genom att använda tvål eller låta bli att smörja in dig ökar hudens behov av att själv återfukta, vilket leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. Var istället rädd om huden och håll den mjuk och smidig, så minskar risken för akne.

5 saker att tänka på

 • Välj behandlingsmetod för din akne utefter hur allvarliga problemen är. Mild akne kan du behandla på egen hand, allvarlig akne behöver du rådfråga din läkare om eventuell medicinsk behandlingsmetod.
 • För bästa resultat av din akne-behandling kan du behöva använda flera olika metoder. Satsa på en bra kräm eller lösning som verkar uttorkande som du kan lokalbehandla aknen med.
 • Investera också i en bra täckkomponent till makeup. Det finns consealers och liknande som verkar uttorkande mot akne och smälter samman med din makeup.
 • Satsa på en att köpa en bra och skonsam ansiktsrengöring och en bra hudkräm. En mjuk och smidig hud behöver inte producera lika mycket talg som en torr och narig hud.
 • På nätet finns många bra kit att köpa som innehåller allt du behöver för din akne-behandling. Detta kan vara ett prisvärt alternativ för dig som vill ha kompletta förutsättningar för en välmående hy.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Mario Badescu Acne Repair Kit
 • Komplett baskit med medel mot akne
 • Effektiv behandling både dag och natt
 • Mycket prisvärt kit av hög kvalitet

Mario Badescu Acne Repair Kit

Baskitet som innehåller allt du behöver för din aknebehandling. Kitet innehåller tre produkter som tillsammans reducerar och förebygger finnar både dag- och nattetid. Effektiva och skonsamma produkter som snabbt ger resultat.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Dermalogica Skin Refining Masque
 • Bra start på en aknebehandling
 • Djuprengörande
 • Motverkar uppkomst av akne

Dermalogica Skin Refining Masque

Perfekt för dig som vill ha en bra start på din aknebehandling. Masken verkar för att reducera överflödigt fett och rengöra porerna på djupet, vilket motverkar uppkomsten av akne. Kan sedan användas regelundet för en hållbar effekt.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Acnicyl Cream
 • Pålitlig ansiktskräm som reducerar akne och återfuktar huden på samma gång
 • Vältestad

Acnicyl Cream

En ansiktskräm som reducerar akne och pormaskar samtidigt som den är skonsam mot huden och återställer dess naturliga fuktbalans. En dryg och pålitlig kräm med vältestat resultat.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer medel mot akne
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer medel mot akne? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.