Enkla tips för att välja rätt mjukgörare när du köper på nätet

Mjukgörare

En mjukgörande créme är ett måste i var kvinnas badrumsskåp! Det ger huden den dagliga vård och återfuktning och bevarar hudens naturliga fuktbalans. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och på vintern hindrar den huden från att bli narig och sprickig. På nätet finns ett stort utbud av mjukgörare och här hittar du garanterat det du söker.

Mjukgörande crémer kommer i många varianter, feta och tunna crémer, parfymerade eller oparfymerade och så vidare. Precis som med mycket annat handlar det om att hitta en mjukgörare som du och din hud trivs med. En fet hy bör ha en tunnare mjukgörare som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare créme som återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy bör du tänka igenom ditt val extra noga. Läs innehållsförteckningar och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Välj en parfymfri mjukgörare, dessa är i regel mer skonsamma än de som innehåller parfym. Var noga med att smörja in dig dagligen och försök hålla dig till bara en sorts mjukgörare när du hittat den en du trivs med. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj mjukgörare med omsorg och efter din egen hudtyp. Ta gärna emot tips och råd från andra, men i slutänden måste mjukgöraren vara anpassad för just din hudtyp om det ska fungera i längden.
 • En fet hy behöver en tunnare mjukgörare som snabbt tränger ner och återfuktar på djupet.
 • En känslig hy bör ha en parfymfri body lotion som inte innehåller ingredienser som din hud inte tål. Var noga när du väljer.
 • Trögflytande mjukgörare som återfuktar mycket på ytan kan ge huden en lite fetare känsla efter insmörjning. Applicera en sådan på kvällen om du har torr hy och välj en tunnare créme till dagen, så behöver din hy inte kännas flottig.
 • Använd mjukgörare regelbundet, även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.

2 produkter du bör överväga
Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
BIOTHERM Eau Vitaminée Refreshing Fragrance Mist
 • Uppfriskande och återfuktande
 • Smidig konsistens som inte kladdar
 • Rik på vitaminer

BIOTHERM Eau Vitaminée Refreshing Fragrance Mist

En mjukgörande och återfuktande kroppsspray som ger huden energi, vitaminer och återfuktar på djupet. Smidig konsistens och förpackning som gör sprayen lätt att applicera. Kladdar inte. Känns mycket uppfriskade för huden.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Baume Corps - Intensive Body Treatment
 • Smidig pumpförpackning
 • Kladdar inte
 • Intensiv mjukgöring

Baume Corps - Intensive Body Treatment

En riktigt bra mjukgörare och intensiv kroppscréme i smart pumpförpackning som mjukgör och lenar huden. Rik på vitaminer och naturliga oljor som ger näring åt huden.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer mjukgörare
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mjukgörare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.