Enkla tips för att välja rätt mobila bredband när du köper på nätet

Mobilt bredband med kontantkort

Mobilt bredband går numera även att köpa med kontantkort. Det är förstås goda nyheter för dig som vill hålla full koll på vad du betalar för ditt mobila bredband och helt enkelt bara betala för internet när du använder det. Denna artikel handlar om vad du bör tänka på när du köper mobilt bredband med kontantkort. Om du är intresserad av abonnemang, läs då istället artikeln om mobilt bredband med abonnemang.

Ett mobilt bredband med kontantkort innebär, till skillnad från kontantkort för mobiltelefonabonnemang, att du kan surfa hur mycket du vill för under en fördefinierad tid, tex ett dygn, en vecka eller en månad. När perioden är slut så måste du aktivera internet på nytt. Det är alltså inte samma sak som med kontantkort för mobiltelefon där man ringer för en fördefinierad summa.

Du kan på så sätt hålla koll på exakt hur mycket du betalar och detta passar framförallt den som inte surfar utanför hemmet så ofta, till exempel endast när du är på landstället eller ute på caféer. Eftersom du inte har en månadskostnad så betalar du bara när du använder internet.

Detta gör att mobila bredband med kontantkort blivit populära för de som gärna tar med sig sin laptop och pluggar eller jobbar från andra platser än hemmet, men som inte gör såpass ofta att det är värt att skaffa ett abonnemang. Man kan aktivera det för en dag ute på stan, en vecka på sommarstället eller för en månad när man befinner sig på en plats utan internet.

Ett mobilt bredband med kontantkort lönar sig jämfört med mobila bredband med abonnemang om man behöver använda det ungefär högst 8-9 dagar i månaden. Behöver man använda det mer så är ett abonnemang oftast att föredra. Detsamma gäller för dig som behöver snabbt mobilt bredband då mobila bredband med abonnemang har 4G, vilket mobila bredband med kontantkort inte har.

Priserna i rekommendationerna nedan gäller för operatörernas respektive startpaket. Samtliga har 7 dagars fri surf och något form av maxtak hur mycket man får surfa under de fördefinierade tiderna (ett dygn, en vecka eller en månad).

Ett alternativ till Mobilt bredband med kontantkort kan också vara...

4 saker att tänka på

  • Ska du använda ditt mobila bredband färre än 8-9 gånger i månaden? Då lönar det sig med kontantkort, annars inte.
  • Jämför inte bara priser utan även vad man får kostnadsfritt, till exempel fri surf ett visst antal dagar.
  • Bor du i glesbygd, eller kommer behöva använda bredbandet i glesbygd, se då til att välja något av abonnemangen som har bra täckning. Det kan bli ganska frustrerande annars.
  • Mobila bredband med kontantkort skiljer sig från mobilabonnemang med kontantkort genom att man betalar för en fördefinierad tid tex en vecka, och inte med en fördefinierad summa pengar.

3 operatörerna du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Comviq Surf - mobilt bredband med kontantkort
  • Billigaste startpaketet
  • Billigaste månadssurfen
  • Enkelt att komma igång

Comviq Surf - mobilt bredband med kontantkort

Comviq har ett bra och billigt erbjudande med hastighet upp till 3 Mbit / s

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Telenor - mobilt bredband med kontantkort
  • Täckning i princip överallt
  • Enkel laddning via webben

Telenor - mobilt bredband med kontantkort

Telenor har mobila bredband med kontantkort där man kan välja mellan ett dygn, en vecka eller en månads surf i hastigheter upp till 3 Mbit / s.

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Halebop - mobilt bredband med kontantkort
  • Bra erbjudanden

Halebop - mobilt bredband med kontantkort

Halebop är det ungdomliga kontantkortet för folk i farten. De kör sitt mobila bredband i Telias nät och kan alltså komma upp till 6 Mbit / s.

Ev. priser är från 2011-01-28 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).