Enkla tips för att välja rätt möbler när du köper på nätet

Möbler

Det sägs att Apple-grundaren Steve Jobs inte hade en enda möbel i sitt enorma hus, åtminstone innan han skaffade familj. De flesta av oss vill dock ha det fint och bekvämt hemma. Med vackra möbler skapar du dig ett hem du kan trivas i.

Att köpa möbler på nätet

Traditionellt sett har IKEA varit nummer ett när det gäller möbler i Sverige. Det är få hem i Sverige som inte har åtminstone en Billy-bokhylla någonstans. Men, det har givetvis funnits många andra möbelvaruhus att handla i genom åren, och idag kan du faktiskt köpa möbler även på nätet, precis som du kan köpa hemelektronik och böcker.

Det är självklart en annorlunda upplevelse att handla möbler på nätet än att åka till IKEA eller besöka det lokala möbelvaruhuset, men skillnaden behöver inte bli så stor. Möbelbutikerna på nätet har alltid mycket bra information om möblerna, med beskrivningar av material och kvalitet samt tydliga mått. En del möbelbutiker på nätet låter dig till och med använda virtuella verktyg så du kan möblera ditt hem direkt på nätet.

En sak att kika lite närmare på är hur det fungerar med frakten. Möbelbutikerna på nätet försöker ge dig all information du behöver för att göra rätt val, men om du inte är helt nöjd med soffan, matbordet, etc., så är det givetvis en fördel om du kan skicka tillbaka möbeln utan att betala en förmögenhet i frakt. En del möbelbutiker erbjuder faktiskt fri frakt på såväl beställningen som eventuella returer.

5 saker att tänka på

 • Får du tillräcklig information för att göra ett bra köp? Du behöver bland annat information om storleken på möbeln du vill köpa, vilket material den är tillverkad i samt om det finns några speciella skötselråd.
 • Är det fri frakt? En fördel med att köpa varor på nätet är att det ofta är billigare än i en vanlig butik. Du måste dock lägga till fraktkostnaden för att kunna göra en korrekt jämförelse.
 • Hur är reglerna för eventuella returer? Många möbler är ganska stora och otympliga. Se till att du vet precis vad som gäller för frakten om du vill returnera en vara – detta för att slippa obehagliga överraskningar.
 • Vilka garantier får du? Se till att du åtminstone får leveransgaranti och att du har öppet köp.
 • Sparar du pengar på att köpa en viss möbel på nätet? Jämför olika butiker, både på nätet och bland de större kedjorna, för att göra det bästa köpet.

3 möbelbutiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Furniturebox Möbler
 • Fri frakt och retur
 • Diversifierat utbud
 • Många utomhusmöbler

Furniturebox Möbler

FurnitureBox marknadsför sig som möbelvaruhuset på nätet och det med all rätt. Här finns det mesta för hemmet, såväl när det gäller möbler som inredningsdetaljer. Du hittar ofta prisvärda kampanjvaror hos FurnitureBox.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
The Home - Möbler
 • Stort utbud av möbler
 • Trygg handel

The Home - Möbler

TheHome har ett fullstort utbud av både inne- och utemöbler, belysning och heminredningsartiklar, i såväl enklare modeller som i mer exklusiva utformningar. Trygg e-handel och förmånliga fraktklasser.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Design Online - Möbler
 • Snabb frakt
 • Nöjd kund-garanti

Design Online - Möbler

Design Online är en inredningsbutik på nätet som även har ett ganska stort sortiment av enklare möbler. Utmärkt e-butik för dig som söker det lilla extra för hemmet.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Möbelbutiker som säljer möbler
Design Online
Design Online
Design Online har visionen om att det ska gå att köpa nordisk kvalitétsdesign och inredning var än i världen man befinner sig. Företaget startades 2002 och har idag kunder i fler än 70 länder, världen över, till vilka de levererar svensk design och inredning, oftast på mindre än en vecka.

Övriga möbelbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer möbler? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler möbler?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området möbler.