Enkla tips för att välja rätt nagellack när du köper på nätet

Nagellack

Nagellack kan appliceras både på finger- och tånaglar och det finns både färgat och färglöst nagellack. Det kan vara svårt att, när du köper nagellack, avgöra att det verkligen är den färg du vill ha, då färgen i flaskan ofta skiljer sig en aning från resultatet på naglarna. Ett tips är dock att faktiskt satsa på ett lite dyrare nagellack, det brukar löna sig i kvalité.

Nagellack finns i alla prisklasser, från ara något tiotal kronor upp till flera hundra. Det finns egentligen inget som säger att de dyrare lacken är bättre, men oftast brukar det visa sig att de dyrare märkena faktiskt håller längre. Färgerna brukar också ligga närmare det du väntar dig om du väljer ett något dyrare märke.

Kvaliteten på lacken beror förstås också på hur du applicerar den. Satsa på ett bra bas- och topplack, som är färglöst och verkar för att jämna ut ojämnheter och få färgen att fästa bättre. Applicera ett lager baslack på rengjorda naglar och låt de torka. Applicera därefter två tunna lager av färglacket, låt det torka emellan. Avsluta med ett lager topplack, som skyddar färgen och naglarna och ger extra glans. För optimalt resultat bör man sedan, ca varannan dag, applicera ett nytt lager topplack. Då håller färgen som längst.

5 saker att tänka på

 • Ofta kan det faktiskt löna sig att välja ett lite dyrare nagellack, ofta både håller de längre och har bättre färgkvalitet
 • Det är viktigt att investera i ett bra bas- Och topplack, för ett hållbart resultat.
 • Var försiktig när du målar naglarna, de flesta lack innehåller mer eller mindre hälsoskadliga ämnen och ångor. Om det inte är för kallt/varmt, måla gärna naglarna utomhus.
 • För bästa resultat med dina naglar bör du, förutom et bra lack, även satsa på en bra nagelfil. Naglarna mår bäst under lacken om där inte finns sprickor och ojämnheter.
 • Komplettera ditt nagellack med en bra nagellacksborttagningsmedel. Om du har känslig hy, se till att införskaffa en nagellacksremover som är fri från aceton. Aceton torkar nämligen ut huden oerhört.

3 nagellack du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Yves Saint Laurent's La Laque
 • Lätt att applicera
 • Mycket hållbart

Yves Saint Laurent's La Laque

Ett hållbart lack av bra kvalitet som håller vad det lovar! Finns i många, fina färger.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Butter London's Nagellackskollektion
 • Helt fritt från gifter och skadliga ämnen
 • Många läckra färger

Butter London's Nagellackskollektion

En stor kollektion med nagellack helt fria från gifter och hälsoskadliga ämnen! Finns i både milda och mer intensiva, färgsprakande nyanser. Du hittar garanterat något som passar dig!

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Color riche nails från L'Oreal
 • Billigt
 • Lång hållbarhet

Color riche nails från L'Oreal

Ett lite billigare nagellack som ändå har lång hållbarhet. Finns i många olika nyanser och sägs kunna sitta i upp emot 10 dagar utan att spricka!

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer nagellack
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer nagellack? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler nagellack?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området nagellack.