Enkla tips för att välja rätt naturläkemedel när du köper på nätet

Naturläkemedel

Till naturläkemedel brukar räknas läkemedel vars aktiva ingrediens är baserat på en eller flera olika växtextrakt. Det är också läkemedel som traditionellt använts för att bota eller lindra en åkomma och är inte något som nödvändigtvis vetenskapligt bevisats att det fungerar.

Naturläkemedel används ofta till egenvård för lindrigare åkommor som till exempel sömnproblem eller trötthet. Just dessa åkommor är populära att behandla med växtextrakt från Valeriana (mot lindrig oro och sömnproblem) alternativt ginseng som har en uppiggande effekt. Ett annat populärt naturläkemedel är Omega-3 som tros hjälpa mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Den stora fördelen med att köpa naturläkemedel på nätet är att man får tillgång till ett mycket större utbud än vad man kan tänkas hitta i sin lokala butik. Det är på sätt och vis också nackdelen eftersom det dyker upp fler och fler butiker som man inte riktigt vet vilken kvalitet de håller på sina produkter. Omega-3 är ett exempel på ett naturläkemedel där det finns en hel del undermåliga produkter, där fiskoljan i tabletterna lätt härsknar.

Det bästa är att köpa naturläkemedel från svenska, inom kategorin, välkända företag som de som rekommenderas nedan. De håller alla en mycket god standard på sina produkter men lyckas ändå hålla priserna låga.

Foto: Maggie Smith / freedigitalphotos.net

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Bodystore - naturläkemedel
  • Låga priser
  • Brett utbud inom flera områden
  • Alltid bra erbjudanden och kampanjer

Bodystore - naturläkemedel

Bodystore är ett nätapotek med många olika produkter inom hälsokost, kosttillskott och skönhet, bland annat ett stort utbud av receptfria sömntabletter.

Ev. priser är från 2010-12-26 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
CareDirect.se
  • Mycket bra service
  • Lätt att hitta rätt produkt

CareDirect.se

Care Direct är en väldigt enkel och rak webbutik. Det är produkterna, tryggheten och tydligheten som står i fokus.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
HealthMe - naturläkemedel
  • Lätt att hitta rätt
  • Stor andel ekologiska naturläkemedel

HealthMe - naturläkemedel

HealthMe säljer hälsokost och naturläkemedel ur ett kund- och problemorienterat perspektiv som gör det lätt att hitta produkter utifrån de besvär man har. En snygg nätbutik som inbjuder till att köpa.

Ev. priser är från 2012-03-08 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer naturläkemedel
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Gymgrossisten
Gymgrossisten
Hos Gymgrossisten ligger fokus på träning, hälsa och välmående och här hittar du allt du behöver för din optimala träning. Kosttillskott, proteinpulver, hälsoprodukter och mycket mer hittar du här, allt till fina priser. Gymgrossisten har också en del fysiska butiker, vilka du kan besöka för att botanisera i sortimentet.
Hälsokostgrossisten
Hälsokostgrossisten
På TopFormula är man mån om sina kunders välmående och hälsa. Detta återspeglas i det breda sortimentet, som innehåller allt ifrån vitaminer och antioxidanter till produkter för viktminskning. Alla varor är kvalitetskontrollerade, och kundtjänsten håller hög klass för att du ska kunna vara så välinformerad som möjligt.
HealthMe
HealthMe
HealthMe erbjuder ett stort sortiment av hälsokost, kosttillskott, naturläkemedel och mycket mer. Här ska du som kund kunna finna allt du öskar för att öka ditt välmående. Här finns också ett stort utbud av produkter som är ekologiska och därmed skonsamma för miljön. Du kan alltså göra en god insats inte bara för dig själv, men också för miljön.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer naturläkemedel? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.