Enkla tips för att välja rätt ringar när du köper på nätet

Ringar

Ringar finns i många olika utföranden, de tillverkas i olika material och du kan hitta ringar i alla prisklasser. På nätet finns många butiker som säljer ringar, både rena smyckes butiker och andra mode- och klädbutiker som säljer smycken under rubriken accessoarer.

Tänk på när du väljer ring, vilket material du är ute efter och vad den får kosta. Då blir det lättare att hitta rätt bland butikerna. Generellt så brukar butiker som är specialiserade enbart på smycken erbjuda ringar av ädla metaller, alltså ringar i den högre prisklassen. Vill du ha mer mode-inriktade ringar i en lägre prisklass, kanske mer färg och form, har mode- och klädbutikerna ofta ett brett utbud till fina priser.

Det finns också butiker som specialiserat sig på förlovnings- och vigselringar. Där kan du leta bland alla möjliga olika designer, ibland designa själv och göra en personlig beställning. Förlovnings- och vigselringar kan man också hitta i renodlade smyckesbutiker.

Det är viktigt att din ring har rätt storlek för att den ska passa. Storleken mäts dels av diameter, dels av ringens inre omkrets. Ringstorlekar anges i omkrets. Tänk på att om ringen är bredare behövs generellt ett lite större ringmått. Kontakta butiken om du blir osäker på vilken storlek du ska välja.

5 saker att tänka på

 • Att välja storlek är inte helt lätt. Ringens storlek anges i innerdiameter. Tänk på att ju bredare ring, desto större storlek krävs. Kontakta butikens kundtjänst om du är osäker.
 • Tänk på vilket material och prisklass du är ute efter, så blir det lättare att hitta rätt bland butikerna. Generellt hittar du ringar av ädlare material i högre prisklasser i de renodlade smyckesbutikerna.
 • Det finns butiker som specialiserat sig på vigsel och förlovningsringar. Du kan också hitta den i renodlade smyckesbutiker.
 • Hos mode- och klädbutiker finns ofta ett stort utbud av (lite billigare) moderingar under rubriken accessoarer.
 • Vissa butiker erbjuder dig också att beställa ringar du själv designat. Det kan vara ett kul och orginellt alternativ till andra ringar.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
LouLou - ringar
 • Många, många olika typer av ringar
 • Har vackra, handgjorda ringar
 • Fri frakt på alla ordrar

LouLou - ringar

Loulou är en butik med ett brett utbud av båda handgjorda och färdiga ringar av olika material. Här finns både ringar av silver, läder och metallkvalité. Butiken ligger i medelprisklass och har fri frakt på alla sina order.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Hedbergs guld - ringar
 • Ringar av ädelmetall som guld och silver
 • Många förlovnings- och vigselringar

Hedbergs guld - ringar

Hedbergs Guld erbjuder ringar av ädelmetaller, guld, silver med mera. Här finns ett utbud av ringar, förlovningsringar och mycket mer. Ringar av en dyrare prisklass förstås men av äkta ädelmetaller..

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Zylber.com - ringar
 • Brett och varierat utbud
 • Riktigt förmånliga priser

Zylber.com - ringar

Zylber strävar efter att ha ett brett utbud av ringar och kunna erbjuda det du letar efter, oavsett modell, prisklass med mera. Ringarna är av bland annat metall- och pärlkvalité. Zylber kan erbjuda riktigt bra priser.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer ringar
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hedbergs Guld
Hedbergs Guld
Hedbergs Guld är en stor nätbaserad smyckesbutik som erbjuder lägre priser tack vare att de köper sina produkter direkt från tillverkarna, utan kostsamma mellanhänder. Här finns ett stort utbud av smycken i guld och silver, bestick och mycket mer. Här finns det mesta för dig som letar efter något nytt fint smycke eller klocka eller en fin present att ge bort.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ringar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler ringar?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området ringar.