Enkla tips för att välja rätt rosenrot-produker när du köper på nätet

Rosenrot

Rosenrot är ett naturläkemedel som traditionellt har använts för att pigga upp när man är trött och för att man ska orka mer när man känner sig svag. Man ska också få bättre ork och bättre koncentrationsförmåga då örten först och främst ska påverka den mentala orken.

Örten verkar, liksom kaffe (koffein) centralstimulerande och innehåller en adaptogen vilket ska hjälpa kroppen att bättre tåla stress. Liksom för alla naturläkemedel så finns det inga entydigt visande forskarrapporter som visar att örten, eller extrakt av örten, orsakar givna effekter.

Oavsett vad rosenrot har, eller inte har, för effekter så bör man inte äta rosenrotspreparat under en längre tid. Detta då effekterna av örten kan få motsatt effekt om den används under alltför lång tid. Läs därför noga på förpackningar och använd endast produkter baserade på Rosenrot under perioder du känner dig extra trött och svag.

Rosenrot tas fram ur örten Rosenrot som växer vilt men som också odlas i Sverige på Öland. Man gör sedan extrakt av örten i form av tabletter eller droppar som man äter eller dricker.

Foto: Wikipedia commons

3 saker att tänka på

  • Produkter baserade på rosenrot ska användas perioder då du känner dig extra svag och hängig, inte regelbundet.
  • Många använder rosenrot som afrodisiakum för att öka sexlusten
  • Jämför styrka och priset per tablett för en rättvis jämförelse mellan produkterna.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Arctic root (extra stark)
  • Registrerat naturläkemedel hos Läkemedel
  • Extra stark
  • Mest populära rosenrotpreparatet.

Arctic root (extra stark)

Arctic root är Sveriges absolut mest populära och väldokumenterade naturläkemedel med Rosenrot. Det är det enda preparatet som klarat Läkemedelsverkets krav att få bli ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel för rosenrot.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
SanCare Rosenrotsextrakt
  • Starkast

SanCare Rosenrotsextrakt

Detta rosenrotsextrakt har mer av de aktiva ingredienserna (tex 260 mg rosenrotsextrakt) är andra rosenrotsprodukter och kan på ses som det starkaste rosenrotsmedlet på marknaden.

Ev. priser är från 2012-03-10 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Rosenrot Forte
  • Kombination av två örtextrakt för extra styrka

Rosenrot Forte

Rosenrott Forte innehåller både Rosenrot och Bioperin. Bioperin ökar upptaget av andra örter och ger rosenrot effekterna ökad styrka.

Ev. priser är från 2011-01-25 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer rosenrot-produker
Hälsokostgrossisten
Hälsokostgrossisten
På TopFormula är man mån om sina kunders välmående och hälsa. Detta återspeglas i det breda sortimentet, som innehåller allt ifrån vitaminer och antioxidanter till produkter för viktminskning. Alla varor är kvalitetskontrollerade, och kundtjänsten håller hög klass för att du ska kunna vara så välinformerad som möjligt.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer rosenrot-produker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.