Enkla tips för att välja rätt silversmycken när du köper på nätet

Silversmycken

Silversmycken är fint och klär alla, kille som tjej, gammal som ung. Silversmycken är mycket användbara både i vardagen och till fest. De flesta brukar fastna för någon typ av silversmycke som de gillar, många butiker erbjuder ett brett sortiment av både herr och damsmycken, du hittar garanterat något som passar dig.

Med silversmycken menas bland annat halsband, armband, örhängen, broscher, berlocker och mycket mer. Det finns många olika former och motiv. Damssilvermycken brukar oftast vara tillverkade i enbart silver, medan herrssilvermycken ofta kan vara tillverkade av silver kombinerat med en svartfärgad metall eller läder, även om rena silversmycken naturligtvis också förekommer. Halskedjor tillverkas till exempel vanligen i silver, oftast är de tunna och passar att hänga en berlock på, men på killsidan kan det också förekomma grövre kedjor som står för sig själva, även utan berlock.

Silversmycken finns förstås i många olika prisklasser beroende på smycke, design och silverhalt, men ofta ligger de i en ganska rimlig prisklass för de flesta. De gör silversmycken till mycket vanligt förekommande presenter till både barn och vuxna. Framförallt vid högtidligare tillfällen, födelsedag, konfirmation med mera, förekommer smycken ofta som presenter. Vanligast är att man ger bort en berlock eller ett armband i silver.

5 saker att tänka på

  • Silversmycken passar alla tillfällen! Det är helt rätt både till vardag och fest, ett mycket användbart material.
  • Det finns mycket fina killsmycken tillverkade i silver. Ofta kombineras de med detaljer i läder, vilket ger ett mycket snyggt, lite tuffare intryck.
  • Om du köper ett smycke som present, tänk på att smycket ska passa den du köper i till exempel storlek. Vanligt är att det tillverkas halsband och armband av mindre storlek som passar barn perfekt. Det finns också kedjor och länkar som har förlängningslänk
  • Det finns butiker som erbjuder tillverkning av smycken du själv designat. Är du ute efter ett unikt smycke är det här helt rätt för dig.
  • Eleganta broscher och hårsmycken tillverkas också i silver, det är en riktigt snygg detalj som inte ska glömmas bort.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
PandoraShop - silversmycken
  • Specialiserade på silversmycken
  • Bra priser
  • Stort utbud

PandoraShop - silversmycken

PandoraShop är en butik helt fokuserad på silversmycken med ett stort utbud inom allt från ringar till örhängen. Letar du efter silversmycken bör du börja här.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Hedbergs guld - silversmycken
  • Stort och varierande utbud av silversmycken och silverbestick

Hedbergs guld - silversmycken

Hedbergs Guld erbjuder silversmycken av ädelmetaller, silver, guld med mera. Här finns ett utbud av olika typer av smycken i silver: halsband, örhängen förlovningsringar etc.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Zylber.com - silversmycken
  • Roligt utbud

Zylber.com - silversmycken

Zylber.com har lite roligare silversmycken (snarare än klassiska, enkla silversmycken). Deras utbud är lite mer av accessoarer än vanliga smycken.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer silversmycken
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hedbergs Guld
Hedbergs Guld
Hedbergs Guld är en stor nätbaserad smyckesbutik som erbjuder lägre priser tack vare att de köper sina produkter direkt från tillverkarna, utan kostsamma mellanhänder. Här finns ett stort utbud av smycken i guld och silver, bestick och mycket mer. Här finns det mesta för dig som letar efter något nytt fint smycke eller klocka eller en fin present att ge bort.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer silversmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.