Enkla tips för att välja rätt skrivare när du köper på nätet

Skrivare

I utbudet av skrivare för hemmabruk finns mängder av typer av skrivare att välja mellan. Du kan välja att köpa antingen en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare, eller varför inte en ”allt-i-ett”-skrivare? Vilken du ska välja beror helt på till vad du egentligen har tänkt att använda din skrivare.

Nedan kan du läsa om för och nackdelar med de olika typerna av skrivare:

Bläckstråleskrivare: Fördelar och nackdelar

+ Finns många mindre modeller som inte tar särskilt stor plats
+ Bättre fotoutskrifter generellt
– Bläckpatronerna kan ta slut snabbt – dyrare utskrifter
– Problem med bläcksystemet kan uppstå, patroner kan torka ut

Bläckstråleskrivaren passar dig som använder din skrivare ofta och gärna skriver ut bilder och foton, eftersom denna typ av skrivare ofta ger bättre fotoutskrifter. Däremot är bläckstråleskrivaren inte särskilt ekonomisk på lång sikt, då bläckpatronerna kan torka mellan användningarna vilket gör att det går åt mycket bläck.

Laserskrivare

+ Billigare per utskrift
+ Kan stå oanvänd en lång tid utan att färgen torkar ut
– De flesta modeller är stora och klumpiga
– Dyrt att byta ut toner när de tagit slut
– Sämre fotoutskrifter generellt

Laserskrivaren är ett bra val för dig som behöver göra stora mängder utskrifter, och särskilt då textdokument och liknande. Den är billigare per utskrift än en bläckstråleskrivare, något som har mycket att göra med det faktum att tonern i en laserskrivare, till skillnad från bläckpatronerna, inte torkar ut. Tonern kan vara dyr att byta ut när den väl tar slut, men i gengäld räcker en toner till laserskrivare mycket länge. Laserskrivare kan också vara klumpiga i jämförelse med bläckstråleskrivare.

”Allt-i-ett”-skrivare

+ Har scanner, skrivare, kopiator och ibland också faxfunktion
+ Kostar inte särskilt mycket mer än en vanlig skrivare
– Tar oftast mer plats än en vanlig skrivare

”Allt-i-ett”-skrivaren är ett bra val för dig som jobbar mycket med olika typer av utskrifter. Med denna multifunktionsskrivare kan du, förutom att göra utskrifter, skanna in foton och dokument samt göra kopior. I vissa fall går den även att använda som fax.

4 saker att tänka på

  • Tänk först ut vad som är viktigt att din skrivare kan göra och bestäm sedan vilken typ av skrivare du behöver, inte tvärtom.
  • Som sagt: Kommer du skriva ut mycket och ofta, välj en laserskrivare. Vill du ha en som är billig i inköp, köp en bläckstråleskrivare. Vill du kunna scanna och kopiera också, köp en multifunktionsskrivare.
  • Om du kommer ha skrivaren i ett utrymme du delar med andra, tex i vardagsrummet så välj en tyst laserskrivare.
  • Om du kommer vilja skriva ut foton ofta så är nog inte ens en bläckstråleskrivare tillräckligt, då bör du investera i en fotoskrivare.

3 skrivartyper du bör överväga
Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Samsung ML-1865W Laserskrivare
  • Tyst
  • Liten
  • Billig

Samsung ML-1865W Laserskrivare

Denna modell är en relativt billig laserskrivare. Också denna fungerar trådlöst, samt har en smidig design.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Allt-i-ett skrivare Canon PIXMA MG6150
  • Skrivare, scanner och kopiator i ett

Allt-i-ett skrivare Canon PIXMA MG6150

En “allt-i-ett”-skrivare som kan skriva ut, skanna och kopiera. Kostar inte särskilt mycket mer än de flesta laserskrivare som finns på marknaden.

2 173 kr
Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
HP Deskjet 3000 Bläckstråleskrivare
  • Bra för fotoutskrifter
  • Mycket prisvärd bläckstråleskrivare

HP Deskjet 3000 Bläckstråleskrivare

Ett billigt och bra alternativ om du vill ha en bläckstråleskrivare. Denna modell är trådlös.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer skrivare
Apple Store
Apple Store
Apple Store är Apples egen nätbutik för försäljning av Apple-produkter. Här hittar du Appels hela sortiment och tillbehör till datorer, telefoner m.m. Är du ute efter en Apple-produkt hittar du den garanterat här!
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
HP
HP
HP är ett stort internationellt företag med verksamhet i över 170 länder runt om i världen. De säljer it-produkter och lösningar till både dig som privatperson och företag, för att dina teknikupplevelser ska förbättras och du ska få en hållbar och funktionell it-miljö. Hos HP kan du alltså både få hjälp med fysiska teknikprodukter samt smarta lösningar för att göra ditt teknikliv lättare.
ITEA
ITEA
ITEA erbjuder dig bläckpatroner och toner till din skrivare till konkurrenskraftiga priser. ITEA värnar om miljön och har tagit som sin uppgift att erbjuda dig ett miljövänligare alternativ då du ska beställa patroner eller toner till skrivaren. Hos ITEA garanteras du alltid snabba leveranser och en god kundservice.
Kelkoo
Kelkoo
Kelkoo är en sammanställningstjänst där du lätt kan söka på en enorm bredd av produkter och få fram erbjudanden från en stor mängd e-butiker som Kelkoo samarbetar med. Nu slipper du surfa runt och leta efter de bästa erbjudandena på egen hand, Kelkoo skannar lätt av alla sina samarbetspartners åt dig och på ett kick har du det bästa erbjudandet, snabbt och enkelt.
Misco
Misco
Misco (före detta Dabus Dataprodukter AB) säljer datortillbehör över nätet och via postorder. Här finns ett sortiment med över 190 000 artiklar som tillhör datorer och tillbehör, du hittar enkelt det du behöver här och får dina artiklar hemskickade med snabb leverans. Misco strävar efter att bli ledande nätbutik inom branschen och hemsida står under ständig utveckling.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer skrivare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler skrivare?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området skrivare.