Enkla tips för att välja rätt smycken när du köper på nätet

Smycken

Alla människor älskar väl smycken? Ett vackert smycke är dels en accessoar, och dels en förlängning av din personlighet. Smycken kan bäras såväl till vardag som till fest. Halsband, armband och örhängen tar du sällan av dig – de blir en del av din egen personliga stil.

Våra vanligaste smycken finns i många olika material och utformningar. Bland örhängen kan du till exempel välja mellan diskreta pärlörhängen, modeller med stora hängen och till och med örhängen som du fäster på örat med ett clip – så kallade ear cuffs.

På nätet hittar du många smyckebutiker. Vissa av e-butikerna har även butiker på stan, men många finns bara på nätet. En fördel med e-handel är att priserna på nätet i de flesta fall är lägre än i en butik på stan. Många av de kostnader som är kopplade till en fysisk butik finns ju inte för e-butiker. Det är alltså klokt att köpa smycken på nätet. Samtidigt finns det några saker du bör tänka på.

För det första är smycken ofta värdefulla. Köper du smycken för lite större värden bör du undersöka vilka leveranssätt som finns, och välja det du upplever som tryggast. För det andra bör du noga se till att du väljer rätt storlek, särskilt när det gäller ringar. Flera smyckebutiker på nätet har bra tips på hur du väljer rätt storlek på ditt smycke. För det tredje är det klokt att handla enbart av svenska e-butiker. Köper du smycken från utlandet kan det nämligen uppstå oväntade problem, till exempel med tull och moms. Du har inte heller något skydd enligt den svenska konsumentköplagen. Givetvis bör du läsa igenom köpvillkoren, även hos de svenska e-butikerna, med detaljer om ångerrätt, returrätt och liknande.

10 saker att tänka på

 • Handla från svenska e-butiker
 • Var noga med att välja rätt storlek
 • Välj ett tryggt leveranssätt
 • Jämför priser mellan olika e-butiker. Det kan dock vara svårt för lite mer unika smycken.
 • Läs köpvillkoren noga så du vet om du kan lämna tillbaka smycket om du till exempel ger det som present.
 • Det är lättast att hitta bra butiker om du riktar in dig på vilken typ av smycken du letar efter och vilken prisklass ungefär. Googla din kategori, då brukar du få många träffar.
 • Kolla gärna på ett par olika butiker och jämför prisklasser, det kan se väldigt olika ut mellan butikerna.
 • När du köper dyra smycken är det extra viktigt att kolla att butiken verkligen är seriös. Ett bra tips om du blir osäker, ring och prata med deras kundservice.
 • Ett roligt alternativ till att köpa ”färdiga” smycken är att designa dem själv eller köpa material för att tillverka smycken hemma. Det finns ett brett utbud av butiker där du både kan köpa material till smyckestillverkning eller beställa smycken du själv
 • När du köper smycken över nätet, kontrollera på när du får hem dina varor att de håller förväntad kvalité. Det är lättare att få pengarna tillbaka om du tar kontakt med butiken på en gång än om du väntar tills smycket gått sönder.

5 smyckesbutiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
LouLou - smycken
 • Säljer vackra, handgjorda smycken
 • Mycket stort utbud
 • Fri frakt på alla ordrar

LouLou - smycken

Loulou är en butik med ett brett utbud av båda handgjorda och färdiga smycken av olika material. Här finns både smycken av silver, läder och metallkvalité. Butiken ligger i medelprisklass och har fri frakt på alla sina order.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Hedbergs guld - smycken
 • Sveriges största utbud av smycken på nätet
 • Lägsta pris-garanti - vilket innebär att om du hittar det billigare någon annanstans så får du köpa det hos Hedbergs Guld för det priset.
 • Leverans inom 1–3 dagar

Hedbergs guld - smycken

Hedbergs Guld är ett givet val för dig som vill köpa smycken på nätet till betydligt lägre priser än hos juveleraren på stan. Här hittar du såväl smycken för de speciella tillfällena i livet som smycken du bär till vardags.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Zylber.com - smycken
 • Roligt och varierande utbud

Zylber.com - smycken

Zylber strävar efter att ha ett brett utbud av smycken och kunna erbjuda det du letar efter, oavsett modell, prisklass med mera. Smyckena är av bland annat metall- och pärlkvalité. Zylber kan erbjuda riktigt bra priser.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
SoBling
 • Många svenska varumärken
 • Gratis försäkring i ett år

SoBling

SoBling säljer stilrena smycken från många av de mest kända svenska och nordiska varumärkena. Med korta leveranstider och en av kunderna mycket uppskattad support kan SoBling verkligen rekommenderas.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Pandora Shop
 • Här kan du skapa ditt eget armband

Pandora Shop

Pandora är ett varumärke som erbjuder armband och berlocker i guld och silver. Tanken är du själv designar ditt smycke genom att fästa olika berlocker vid ditt armband. Pandora Shop säljer även klockor, örhängen och halsband.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Smyckesbutiker som säljer smycken
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Baresso
Baresso
Baresso är ett företag som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika populära märken. Baresso har ett stort utbud av allt från schampo till plattänger och smycken från märken som Wella, Matrix med flera. Baresso har även ett stort utbud av baristamaskiner. Du beställer enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postenutlämning.
Boozt.com
Boozt.com
Boozt är en växande modesajt som säljer moderiktiga kläder för män, kvinnor och barn. De jobbar med ett mindre antal kända märken, men växer snabbt och fler och fler märken samarbetar med Boozt. Boozt har också en outletdel där de säljer kläder till lägre priser.
Designtorget
Designtorget
Designtorget är en marknadsplats för formgivare och kunder som värdesätter förnyelse, funktion och form. Designtorget är en handelsplats där formgivare och deigners har möjlighet att nå ut med produkter och kollektioner till designintresserade kunder.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hedbergs Guld
Hedbergs Guld
Hedbergs Guld är en stor nätbaserad smyckesbutik som erbjuder lägre priser tack vare att de köper sina produkter direkt från tillverkarna, utan kostsamma mellanhänder. Här finns ett stort utbud av smycken i guld och silver, bestick och mycket mer. Här finns det mesta för dig som letar efter något nytt fint smycke eller klocka eller en fin present att ge bort.
Smartkid
Smartkid
Smartkid har allt ditt barn behöver i klädväg! Kläde för vardag och fest, kläder för inomhus- och utomhusbruk, smarta, funktionella och snygga kläder från många kända märken. Smartkid erbjuder alltid fri frakt och snabba leveranser. Välkommen in och ta dig en titt redan idag!
Sobling
Sobling
På SoBling.se hittar du ett brett sortiment av vackra smycken. Bijouterierna kommer från kända leverantörer och har samtidigt humana priser. Företaget borgar för god service, hög kvalitet och ett trevligt bemötande gentemot sina kunder. Fri frakt på alla beställningar över 400 kr!
Spartoo
Spartoo
På Spartoo.se hittar du fler än 400 kända skomärken, och fler än 15 000 olika modeller. Sidan har ett välutvecklat söksystem som gör att du lätt kan hitta dina drömmars skor. För att du alltid ska bli helt nöjd med ditt köp erbjuder företaget 30 dagars öppet köp samt gratis frakt för returer och byten!
StayHard
StayHard
På Stayhard brinner man för mode och trender, ett intresse som återspeglas i bredden på deras sortiment. Cirka 150 varumärken trängs på de webbaserade butikshyllorna, både klassiska designer och nya "up and coming". Stayhard är certifierade för Trygg e-handel, vilket innebär att du kan vara säker på att bli nöjd med ditt köp!

Övriga smyckesbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer smycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler smycken?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området smycken.