Enkla tips för att välja rätt soffor när du köper på nätet

Soffa

Soffan är ofta den mest använda möbeln i hemmet. Det är i soffan du läser, tittar på TV och umgås med dina barn. Soffan är centrum i hemmet. Att köpa en användbar soffa som håller i många år kan vara en svår sak. Använd gärna våra tips för att förenkla ditt inköp!

Tre typer av soffor

Man kan säga att det finns tre typer av soffor, alla med sina speciella egenskaper, nämligen den klassiska hörnsoffan, tvåsitssoffan och bäddsoffan. En hörnsoffa tar upp en hel del plats, men är samtidigt ofta ombonad och tillverkad i tåliga och bekväma material, såsom till exempel skinn. Tvåsitssoffan är perfekt för det mindre vardagsrummet, antingen för sig själv eller i kombination med ytterligare en tvåsitssoffa alternativt en fåtölj, eller i tonåringens rum. Bäddsoffan fungerar som en tvåsitssoffa eller hörnsoffa med skillnaden att det även finns en utfällbar bädd i stommen.

Det första du ska fundera på när du vill köpa en soffa är alltså vilken typ av soffa du vill ha. Det är dina behov och krav, samt det tillgängliga utrymmet i ditt hem, som avgör vilken soffa du ska välja. I denna bedömning får du givetvis lägga in priset, om priset är viktigt för dig. En hörnsoffa är till exempel nästan alltid dyrare än en tvåsitssoffa. Det beror givetvis på att den är mycket större.

Att köpa soffa på nätet

Det är självklart alltid en fördel att kunna provsitta en soffa innan man slår till. Det kan du inte göra när du köper en soffa på nätet, om inte samma modell finns att prova i din lokal möbelbutik. Det finns dock inga andra direkta nackdelar med att köpa en soffa på nätet. Du får all information du behöver för att göra ett bra val. Dessutom är fraktpriserna klart förmånliga, om du inte till och med har gratis frakt, det vill säga. Kom dock ihåg att kika lite närmare på reglerna för returer. Om du verkligen inte tycker om den soffa du får hem så vill du ju kunna byta eller returnera den så enkelt och smärtfritt som möjligt.

5 saker att tänka på

 • Välj en soffa med hög kvalitet i såväl stomme som överdragsmaterial.
 • Se till att du enkelt kan returnera soffan om du skulle ha behov av det.
 • Undersök fraktpriserna noga. Det är normalt billigare att köpa soffa på nätet, men om priset för frakten är högt jämnas kanske priserna ut.
 • Välj inte första bästa soffa. Ta tid på dig när du letar efter den perfekta soffan. En soffa är en ganska stor investering som ska hålla länge.
 • Undersök om överdragsmaterialet är tvättbart. Om det är tvättbart kan du förmodligen även byta ut överdraget helt och hållet. På så sätt kan du ändra färg på din soffa i en handvändning.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Furniturebox
 • Störst utbud
 • Fri frakt
 • Bra produktinformation

Furniturebox

Hos Furniturebox har du över 100 soffor att välja mellan. Här hittar du soffor i alla storlekar och i alla tänkbara material. Oavsett hur ditt vardagsrum ser ut kommer du hitta en favorit hos Furniturebox.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
The Home
 • Stort utbud av soffor
 • Bra fraktpriser

The Home

TheHome erbjuder soffor i alla prisklasser och storlekar, från enkla och moderna tvåsitssoffor till exklusiva soffor i vintagemodell i skinn.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Sweef
 • Soffor i alla storlekar

Sweef

Sweef har inte det största utbudet av soffor, men priser och villkor, samt soffornas design, går inte att klaga på.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer soffor
Sweef
Sweef
Sweef säljer bara möbler som de själva gillar, men till ett betydligt lägre pris än i den traditionella möbelhandeln. Du som kund ska bara betala för högsta kvalitet. Det ska vara tryggt att handla, och bor du i Stockholm kan du räkna med leverans inom 3 dagar.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer soffor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler soffor?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området soffor.