Enkla tips för att välja rätt sport-behåar när du köper på nätet

Sport-BH

När du tränar är det bekvämt att ha en särskild sport-bh, som är anpassad för rörelse. För att inte slita på vävnader och ligament när brösten rör sig mycket upp och ner, är det viktigt att bysten hålls stadigt på plats. Detta blir allt viktigare ju större bröst du har. För detta ändamål är en sport-bh perfekt.

Sport-BH:ar görs i många olika modeller, men det viktiga är att du hittar en modell som sitter bekvämt och har rätt sorts stöd. För optimalt stöd är det viktigt att BH:n sitter riktigt tajt, dock inte så tajt att sömmar och axelband skaver och gör ont. Man kan också behöva anpassa modellen efter träningsform och intensitet. Högintensiv träning och träning där du rör dig riktigt mycket, så att brösten utsätts för många ”hopp”, kräver en Bh med mera stöd och stabilitet än en jämnare och mer lågintensiv träningsform.

En sport-bh är allt som oftast bygellös och har breda axelband som gör att den sitter stadigt. En tajt resor under bysten ger stöd och stabilitet. Det kan vara klokt at välja en Bh med lite bredare resor nertill, om du önska extra stabilitet.

Att välja en BH med rätt material kan vara bra att tänka på för bästa komfort eller om du sportar utomhus. Om du utövar vintersport, som utförs i kyla, bör man välja en BH av syntetmaterial, som transporterar vätska och värme, och helt undvika bomullsmaterial, som suger upp vätska och fort gör dig kall.

5 saker att tänka på

 • Tänk på att det är viktigt att din Bh har bra passform, det blir bekvämast och du riskerar inte att slita på ligament och vävnader. Det finns ofta bra storleksguider hos butikerna, mät innan du beställer, så ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.
 • Välj en Bh med extra mycket stöd och stabilitet om du utövar högintensiv träning.
 • Om du utövar vintersport utomhus, tänk på att välja en Bh av syntetmaterial som transporterar vätska och värme. Undvik bomull helt i detta fall, den suger upp vätska och gör dig fort kall.
 • Om du är ute efter mycket stabilitet, särskilt om du har stora bröst, välj en Bh med stark och bred resor nertill.
 • Var noga med tvättråden och tvätta din Sport-Bh varsamt, så håller den formen längre.

3 varianter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Seamless Sporty Top
 • Prisvärd
 • Funktionsmaterial
 • Snygg i sin enkla form

Seamless Sporty Top

Prisvärd och snygg modell från Champion. Funktionsmaterial som håller dig torr och varm.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Salming Sport top
 • Hög stabilitet och mycket stöd
 • Annorlunda och snygg design

Salming Sport top

En häftig modell med hög stabilitet. Flexibla axelband och bred resor nertill för ytterligare stöd.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
áhkká Sport-BH
 • Billig

áhkká Sport-BH

En praktisk modell i rosa med något vadderad framsida. Skön passform, mycket bekväm.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer sport-behåar
Björn Borg
Björn Borg
BjörnBorg är ett klädmärke för sportkläder, uppkallat efter den svenska tennisstjärnan Björn Borg. BjörnBorg säljer sportkläder och underkläder för kvinnor och män och i deras egen webbutik hittar du hela sortimentet av BjörnBorg-produkter. Du erbjuds handla enkelt och med snabb hemleverans.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Timarco
Timarco
Vare sig det är underkläder, en finklänning eller ett par trendiga chinos du söker - Timarcos webshop är stället du ska leta på. Här hittar du alla möjliga artiklar ifrån en mängd kända märken, såsom Björn Borg, Hanky Panky och Resteröds. Frakten är fri på hela sortimentet, och man skyltar titt som tätt med förmånliga erbjudanden.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer sport-behåar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler sport-behåar?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området sport-behåar.