Enkla tips för att välja rätt vitvaror när du köper på nätet

Vitvaror

Vitvaror är det samlade namnet för större hushållsmaskiner. Exempelvis diskmaskiner, tvättmaskiner, kylar, frysar, köksfläktar eller spisar. Att vitvaror kallas just vitvaror var att från början var nämligen dessa oftast vita. Idag är vitvaror mest ett samlingsnamn och inte en beskrivning av designen på hushållsmaskiner. Detta eftersom vitvaror idag kan komma i de flesta färger (merparten är dock fortfarande vita).

Det vitvaror har gemensamt är den svårigheten det innebär att flytta på dem tillskillnad från mindre köksmaskiner som mixers eller elvispar. En ytterligare sak som är gemensamt för vitvaror är att det oftast ingår många vitvaror när man köper eller hyr en lägenhet eller ett hus. Vitvaror är överlag ganska dyrt och det är inte något gemene man byter ut var eller vartannat år.

På senare tid har den främsta graderingen på hur bra vitvaror är varit en energiklassificering. Denna energiklassificering används numer både som information för köpare men också som marknadsföring av de olika tillverkarna. Den officiella graderingen sträcker sig mellan A och G där A är den högsta graderingen. Nu mer kan man även hitta A+, A++ och A+++ på sina vitvaror, detta innebär förvisso att dessa är ännu mer energieffektiva men är ingen officiell gradering utan främst ett marknadsföringsknep.

Vitvaror blir mer och mer vanligt att köpa på nätet. Detta eftersom man ofta köper vitvaror baserat på hårda fakta i form av energiåtgång, storlek, pris etc och då man kan få dem enkelt hemskickade till ett överkomligt pris.

Foto: Ambro / freedigitalphotos.net

5 saker att tänka på

 • Att köpa vitvaror med en hög energiklass kanske känns lite extra i plånboken just nu, men de pengar du förlorar idag sparar du igen på elräkningen samtidigt som du räddar miljön!
 • Vitvaror är stora maskiner som syns nästan hela tiden. Tänk på att köpa vitvaror som passar in i ditt kök eller badrum och som du tycker är snygga. De blir en viktig del av hemmet!
 • Vitvaror tar även mycket plats, se till att du mätt upp ordentligt innan och försök hitta vitvaror som har maximal volym inuti så att du kan få plats med allt du behöver i dem.
 • Många olika vitvaror finns i liknande design när de kommer från samma märke. Att köpa maskiner ur samma serie ser ofta väldigt snyggt ut!
 • Många vitvaror behöver installeras av professionella för att du ska kunna vara säker på att allt är korrekt ur en försäkringssynpunkt. Överväg att kontakta någon eller prata med din hyres- eller bostadsvärd.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
L'Easy
 • Bra priser.
 • Hemleverans.
 • Installerar produkterna hemma hos dig.

L'Easy

L'Easy är en nätbutik som säljer det mesta inom vitvaror med även andra produkter. L'Easy har relativt låga priser och levererar den produkten du köper hem till dig. Sedan installerar de även produkten så att installationen går rätt till. detta är verkligen en fördel när det kommer till vitvaror. Du är även 14 dagars returrätt på L'Easy.

Ev. priser är från 2012-08-10 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Prisjakt.nu
 • Funnits sedan 2002.
 • Omdömen på butiker.
 • Recensioner av produkter.

Prisjakt.nu

Prisjakt är en av Sveriges största oberoende prisjämförelsetjänster. Tjänsten startades för 10 år sedan (2002) och ägs av mediekoncernen Schibsted. På prisjakt hittar du både det lägsta priset på den produkt du köper samt rätt butik att köpa ifrån. Det finns recensioner på de flesta produkter och omdömen för de flesta butikerna!

Ev. priser är från 2012-08-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Kelkoo.se
 • Internationellt företag.
 • Miljontals produkter.
 • Användarrecensioner.

Kelkoo.se

Kelkoo är ett internationellt företag som undersöker priser på flera miljoner olika produkter världen över. Genom det är de ett utmärkt alternativ att leta vitvaror på eftersom du dels får den information du behöver men också produkter till det bästa priset. Du hittar även användares egna recensioner av produkter vilket säkerligen är hjälpsamt när du ska ta ett beslut.

Ev. priser är från 2012-08-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer vitvaror
Kelkoo
Kelkoo
Kelkoo är en sammanställningstjänst där du lätt kan söka på en enorm bredd av produkter och få fram erbjudanden från en stor mängd e-butiker som Kelkoo samarbetar med. Nu slipper du surfa runt och leta efter de bästa erbjudandena på egen hand, Kelkoo skannar lätt av alla sina samarbetspartners åt dig och på ett kick har du det bästa erbjudandet, snabbt och enkelt.
L'EASY
L'EASY
LÉASY månar om dig som kund till 100%. De hjälper dig med goda råd och tips så att du garanterat hittar rätt produkt som du letar efter i en djungel bland allt från datortillbehör till vitvaror. I kundservice svarar de gärna på alla dina frågor. De erbjuder dig sedan hjälp med hemleverans och installation när du beställt din vara, för att du garanterat ska bli nöjd med ditt köp
Tretti
Tretti
Hos Tretti hittar du vitvaror och hushållsapparater till bra priser. Sortimentet är stort, och butiken utvaldes till Årets e-handlare 2011. Fri frakt gäller inom hela landet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer vitvaror? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.