Enkla tips för att välja rätt biljetter när du köper på nätet

Biljetter

Varje vecka arrangeras mängder av spännande och roliga evenemang runt om i Sverige. Bor du i Stockholm eller någon annan storstad har du säkerligen ett 100-tal konserter, föreställningar, shower, fotbollsmatcher och liknande att besöka varje vecka. Dessutom har du ju alltid möjligheten att gå på bio, när som helst under veckan. Utbudet av evenemang av olika slag brukar vara relativt omfattande även i lite mindre städer. De största och mest populära evenemangen anordnas dock nästan enbart i storstäderna.

Att få tag i biljetter till evenemang, även om det skulle handla om exklusiva och sällsynta evenemang, behöver inte vara så svårt, bara du gör på rätt sätt. När det handlar om biobiljetter behöver du inte göra något speciellt – det är bara att boka på biografens webbplats eller ringa direkt till bion. För konsertbiljetter, fotbollsbiljetter samt biljetter till shower och galor har du alternativet att gå direkt till arrangören eller boka biljetter genom en av de många webbplatser som erbjuder evenemangsbiljetter av alla de slag.

När du vill köpa biljetter hos en biljettsajt på nätet bör du välja en aktör som är både välkänd och erkänd. Hos dessa biljettsajter kan du nämligen räkna med att det alltid finns ett stort utbud av olika evenemang att välja mellan. Dessutom handlar du tryggt och säkert, och kan välja det leveranssätt som passar bäst. Du ska vara försiktig med att handla biljetter på annonssajter och auktionssajter på nätet. För vissa evenemang är biljetterna mycket åtråvärda. Det finns tyvärr mindre hederliga personer som drar nytta av detta och försöker sälja falska biljetter på nätet.

5 saker att tänka på

 • Välj en biljettsajt som du känner till och har förtroende för, följ till exempel någon av de butiker vi rekommenderar
 • Undvik att köpa biljetter på annonssajter och auktionssajter, framförallt om priset är anmärkningsvärt lågt
 • Se till att välja ett leveranssätt som gör att du har dina biljetter i handen i god tid före evenemanget
 • Dra öronen åt dig om du måste betala större administrationsavgifter och liknande
 • Om det handlar om ett populärt evenemang, jämför gärna priser hos olika biljettsajter

3 återförsäljare du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Ticnet
 • Störst på evenemang i Sverige
 • Smart sökfunktion
 • Trygg handel

Ticnet

Ticnet är din kompletta leverantör av biljetter för alla tänkbara evenemang. Här hittar du biljetter till konserter, teaterföreställningar, festivaler, sporthändelser och shower. Ticnet är den största och mest kända aktören inom evenemangsbiljetter i Sverige. Med en smart sökfunktion hittar du snabbt biljetter till det evenemang du vill besöka.

Ev. priser är från 2011-11-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
1biljett.nu
 • Evenemangs- och fotbollspaket till rätt pris
 • Trygghet genom statlig resegaranti

1biljett.nu

1biljett.nu har ett brett utbud av biljetter och paketresor med fokus på sport och nöjesevenemang. Välj mellan färdiga paketresor eller sätt samman din egen drömresa. Letar du efter matchbiljetter till något av de europeiska storlagen kan du vara säker på att hitta dem hos 1biljett.nu.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Eventim
 • Riktigt bra på musik och festivaler

Eventim

Eventim är en intressant uppstickare som specialiserar sig på biljetter till konserter, festivaler och teater. Utbudet är inte lika brett som hos exempelvis Ticnet, man samtidigt kan du på Eventim hitta biljetter till lite mer udda evenemang.

Ev. priser är från 2011-01-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Återförsäljare som säljer biljetter
1biljett.nu
1biljett.nu
1biljett.nu erbjuder biljetter till sportresor till rimliga priser. De erbjuder resor till framförallt fotbollsevenemang, antingen bara biljetten eller en paketresa med hotell etc, att för den bästa fotbollsupplevelsen. De erbjuder också andra typer av evenemang som motorsport och ishockey. 1biljett .nu, för komfort vid beställning av sportupplevelser.
TT-Line
TT-Line
Hos TT-Line kan du hitta dina drömmars båtresa. TT-Line har bland annat den snabbaste förbindelsen mellan Skåne och norra Tyskland. Fartygen är både miljövänliga och säkra, vilket gjorde företaget till Årets Transport-företag 2000.

Övriga återförsäljare

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer biljetter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.