Enkla tips för att välja rätt ekologiska make-up-produkter när du köper på nätet

Ekologisk make-up

Ekologisk make-up blir allt vanligare på marknaden och sortimentet ökar hela tiden. Ekologisk make-up är skonsamt både för hud och miljön och innehåller endast naturliga ingredienser. I utbudet finns allt från hudvårdsprodukter till rena make up-produkter som mascara, foundation med mera. Ekologiskt smink passar alla hudtyper, men är kanske extra bra för dig som har känslig hy.

Det kanske låter smått otroligt, men vanlig make-up kan ibland innehålla ingredienser som man kan baxna över. Starka kemikalier, krossade löss eller rentutav ämnen som forskarna tror kan ge upphov till cancer. Ekologisk make-up är ett alternativ där de starka ämnena ersätts med mildare, naturliga ämnen för att skapa en skonsam makeup.

Det finns olika märkningar för ekologisk make-up som garanterar just att produkten är godkänd som ekologisk. Ecosert är ett exempel på en sådan märkning. När du köper ekologiskt smink bör du kontrollera om produkten har någon sådan typ av märkning. Eftersom att ekologisk make-up ofta kan vara dyrare än ”vanlig” make-up, kan det finnas en risk att du blir lurad om produkten inte har någon märkning. Om du blir osäker, kontrollera innehållsförteckningen eller fråga en expert.

En nackdel med ekologisk makeup är förstås priset. Ekologiska produkter är betydligt svårare att framställa och priset sätts naturligtvis därefter. För dig med känslig hy kan det dock vara värt att satsa på ekologisk make-up, trots det högre priset eftersom det är mer skonsamt mot huden.

4 saker att tänka på

  • Var noggrann med att kontrollera att produkten du köper verkligen är ekologisk. Kolla godkända ekologiska märkningar och innehållsförteckningen. Fråga en expert om du blir osäker.
  • Tänk på att ekologisk makeup i regel är dyrare än ”vanlig” makeup. För dig med känslig hy kan det dock vara värt det dyrare priset för en mycket skonsam makeup.
  • En bra och skonsam bas är viktigt för dig med känslig hy. Om du ska välja vilken makeup-produkt som är viktigast att den är skonsam skulle jag rekommendera att satsa på en bra bas samt ögonmakeup. Ögonen är ett av de mest känsliga områdena som lätt blir i
  • Att satsa på ekologiska hudvårdsprodukter kan också vara en bra komplement till din ekologiska makeup.

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Eleven.se - ekologisk make-up
  • Brett utbud och många olika märken
  • Överkomliga priser
  • Mycket bra kundservice om man vill fråga om detaljer

Eleven.se - ekologisk make-up

Eleven är en makeup-butik med ett brett utbud av ekologisk makeup. Här hittar du flera ända märken till överkomliga priser.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
BeautyPlanet - ekologisk make-up
  • Visst utbud men mer inom ekologisk hudvård

BeautyPlanet - ekologisk make-up

beautyplanet har ett visst utbud av ekologisk makeup, men framförallt ett stort utbud av ekologiska produkter för hudvård. En bra komplement för att komplettera ditt övriga ekologiska sortiment.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Lyko.se - ekologiska produkter
  • Kända märken

Lyko.se - ekologiska produkter

Lyko är en bred sminkbutik som har ett visst utbud av ekologiska produkter. Ekologiska produkter från kända märken till fina priser.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer ekologiska make-up-produkter
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ekologiska make-up-produkter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.