Tidningen Arena 3 nummer


Tidningen Arena 3 nummer

Arena #5 2016 I nya numret av Arena handlar det om samtid och framtid. Magasinet tar upp hippierörelsens comeback, hur vi ska handskas med robotarna när de tar över arbetsmarknaden och besöker den lilla orten Undrom som (procentuellt) är den by som tagit emot flest flyktingar i Sverige. Och så synar vi Sverigedemokraternas kulturpolitik och skissar en bild av hur vårt land skulle påverkas av den (om politiken genomförs). Som vanligt finns det dessutom läsvärda krönikor från Göran Greider, Nina Björk, Jenny Damberg, Sandro Scocco, Katarina Bendtz och Emma Persson. Mer om innehållet: När robotarna gör jobbet Självkörande bilar är bara början. Robotarna kommer allt starkare och kommer att utföra alltfler och allt mer avancerade tjänster. Arenas Björn Werner låter skeptiker, optimister och pragmatiker spåna om framtidens arbetsmarknad och vilken sorts politik som kommer att behövas.Sandro Scocco: Milton still rules – frågan är bara varför? Arenas krönikör tar sig an Milton Friedman och hans märkliga dominans som ännu inte har brutits. Katarina Bendtz: Syntetiskt kött kan vara vägen till Mars Det går en röd tråd från blödande veganska hamburgare till koloniseringen av nya planeter. På sikt kan de vara början på en väg ut i rymden. När världen kom till Undrom Arenas Ida Forsgren besöker den lilla svenska orten som tagit emot flest flyktingar procentuellt och skildrar hur den förändrats före och efter migrationspolitikens omställning. Hippien lever Från grönavågen-tänk till psykedelia. Efter att ha varit närmast dödförklarad har hippien gjort en ännu starkare comeback än när det först begav sig – och på mycket bredare front. Chansen finns att du är en utan att veta om det, konstaterar Jenny Damberg. Okul kultur Sverigedemokraterna vill fostra svenskarna till nationalisterna genom kulturen. Men är deras väljare medvetna om hur otroligt tråkigt det kan bli? Kritiktexter i urval: Profetior om AI och digital socialism Sam Sundberg läser IT-nestorn Kevin Kellys nya framtidsspaning, The inevitable, om hur tekniken förmodligen kommer att utvecklas inom en nära framtid. Informationen som förstärker orättvisor Katarina Bendtz tar sig an boken Weapons of math destruction som handlar om hur big data och algoritmer hotar världen. ESSÄ Spegelbilder av nazismen De studerade bägge nazismen, men med olika resultat. Henrik Arnstad jämför Hannah Arendt och Seymor Martin Lipset och kommer fram till vems idéer som fortfarande håller. Stora frågan Hur botar man en extremist? En imam, en Exit-medarbetare och en psykolog förklarar hur man jobbar för att få extremister att tänka om.

Tänk på det här när du köper prenumeration på tidningar och magasin
  • Det är i princip inget som skiljer de olika tidningssajterna på nätet åt annat än beställningsförfogande och eventuella erbjudanden - så kolla runt och välj den billigaste.
  • Oftast finns det prova på-erbjudanden (3 nr) för olika tidningar. Om du är osäker på vilken tidning du vill ha, prova då två olika samtidigt och fortsätt sedan med den du tyckte bäst om.
  • Det är alltid billigare att prenumerera än att köpa lösnummer. Vet du om att du oftast köper lösnummer av en tidning så är det förstås mycket bättre att prenumerera.

Du kan läsa mer om detta i köpguiden för Prenumeration på tidningar och magasin

Andra rekommenderade produkter inom kategorin prenumeration på tidningar och magasin
Tidningar.nu
Tidningar.nu

Smidig och lättnavigerad sajt med många olika typer av prenumerationer.

Tidningskungen
Tidningskungen

Tidningskungen har över 600 tidningar i sin katalog över prenumerationer och är således en av de allra största nätbutikerna för tidningar och prenumerationer. Det är enkelt att köpa en prenumeration och man förbinder sig inte till mer än prenumerationstiden.

Tidningsbutiken
Tidningsbutiken

En av de första tidningsbutikerna på nätet och har etablerat sig som en pålitlig leverantör med stort utbud framförallt inom tidningar och magasin som är lite udda.